Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Rosta squashkärnor?  (läst 4680 gånger)

babette

  • Inlägg: 13
Rosta squashkärnor?
« skrivet: 01 aug-18 kl 13:05 »
Kan man rosta squashkärnor? Och kärnor från matpumpa? Hur gör man?
Tänker också på att kunna ha dem i bröd istället för att köpa dyra pumpakärnor..

Znibban

  • Inlägg: 1407
    • Skåne
SV: Rosta squashkärnor?
« Svar #1 skrivet: 01 aug-18 kl 16:00 »
Det finns en pumpa som heter Nakenfröpumpa, skulle förmoda att en slipper hela problemet med att skala fröna då. Vet du hur man skalar på ett effektivt sätt, annars?

babette

  • Inlägg: 13
SV: Rosta squashkärnor?
« Svar #2 skrivet: 01 aug-18 kl 18:45 »
Aha, bättre att odla nakenpumpa nästa år då! :)

Den Mångkunnige Nomaden

  • Inlägg: 12
  • Solkock och balkongodlare
    • Västergötland
    • Solköksbloggen/Solköksbutiken
SV: Rosta squashkärnor?
« Svar #3 skrivet: 10 maj-19 kl 08:14 »
Jag brukar rosta kärnorna/fröna på all pumpa jag köper eller odlar. Har aldrig skalat dem före och tycker inte det gjort någon större skillnad. Jag brukar skölja rent dem och låta dem ligga i blöt c:a 1 timme. Sedan häller jag av vattnet och för över dem till en förvärmd, torr gjutjärnspanna. Drar ner värmen på minimum, saltar pumpafröma och rostar under omrörning c:a 15 minuter (eller tills de börjar "poppa"). Brukar inte förvara dem speciellt länge (de är oftast uppätna inom 2-3 timmar).
Solkock och balkongodlare. Odlar goda grönsaker och tillagar dem med solen.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

390 gäster, 4 användare (1 dolda)
Clary, Åsa Slobodnik, Gröfre Slissing

* Forum

* Om tidningen Åter



- För moder jord skull!
/Henrik

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser