Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Egenkorv blev för salt :(  (läst 5510 gånger)

Majasmamma

  • Inlägg: 276
    • Gästrikland
Egenkorv blev för salt :(
« skrivet: 24 nov-13 kl 18:56 »
Gjorde egen korv idag (hjortsalccia) den blev för salt  >:(
Förövrigt god, frågan är hur kan den räddas?  ???

Korven är ännu så länge rå i sitt fjälster men var tänkt att främst stekas.
Inser att jag skulle kunna koka den i osaltat vatten tillsammans med potatis men hur blir det då med stekningen?
What to do? Alla förslag tas glatt emot, vill ju inte slänga mat...
Vill man så kan man ;P

Majasmamma

  • Inlägg: 276
    • Gästrikland
SV: Egenkorv blev för salt :(
« Svar #1 skrivet: 24 nov-13 kl 20:18 »
Någon??
Vill man så kan man ;P

Gilbert

  • Gäst
SV: Egenkorv blev för salt :(
« Svar #2 skrivet: 24 nov-13 kl 20:20 »
Skär den i bredare skivor/korta bitar och låt den följa med i någon soppa som du inte behöver salta.

tillerosa

  • Inlägg: 21
    • Jämtland
SV: Egenkorv blev för salt :(
« Svar #3 skrivet: 25 nov-13 kl 08:21 »
Jag gjorde också en salsiccia igår som blev för salt för att äta som den är. Den tänker jag använda som bas till pastasås - klämma ur fjälstret, steka i grova bitar och blanda med en burk krossade tomater och lite grönsaker. Då blir det nog alldeles lagom.

Ingelavw

  • Inlägg: 475
  • hundar,katter,fåglar,en gris
    • Uppland
SV: Egenkorv blev för salt :(
« Svar #4 skrivet: 25 nov-13 kl 10:19 »
Du skulle ju kunna prova att *vattna* ur dom, låta dom ligga i kallt vatten över natten i kylen?
Kaske kan funka?
Trots mina handikapp,försöker jag ta vara på livet. Djuren gör det enklare.

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Egenkorv blev för salt :(
« Svar #5 skrivet: 25 nov-13 kl 13:57 »
Berätta gärna varför det blev alltför mycket salt, så att andra inte gör samma misstag!

Gilbert

  • Gäst
SV: Egenkorv blev för salt :(
« Svar #6 skrivet: 25 nov-13 kl 14:04 »
Det räcker med 1 tsk till 1 kg malet kött. Salta och krydda köttet innan det hamnar i kvarnen så blandas det in jämnare.

Broberg

  • Gäst
SV: Egenkorv blev för salt :(
« Svar #7 skrivet: 25 nov-13 kl 14:50 »

Gilbert

  • Gäst
SV: Egenkorv blev för salt :(
« Svar #8 skrivet: 25 nov-13 kl 15:18 »
Korven blir väl inte mindre salt för det.

Majasmamma

  • Inlägg: 276
    • Gästrikland
SV: Egenkorv blev för salt :(
« Svar #9 skrivet: 01 dec-13 kl 14:13 »
Förlåt att jag inte svarat på ett tag men mycket med sjuka barn just nu  :'(
Korven blev för salt för att jag helt enkelt läste fel i receptet, sorry men ibland är sanningen inte alltid så kul... :-[
Provade hur som helst att koka den i mycket vatten tillsammans med rå potatis och det blev klart bättre  :)
och därmed fullt ätbar (det viktigaste för mig)
Vill man så kan man ;P

barbanegra

  • Inlägg: 1
    • Uppland
SV: Egenkorv blev för salt :(
« Svar #10 skrivet: 04 dec-13 kl 15:10 »
Det går att rädda med sälta och socker. Ska kolla med min man som är bättre på detta än jag och återkommer med svar

John Rambo

  • Gäst
SV: Egenkorv blev för salt :(
« Svar #11 skrivet: 04 dec-13 kl 19:28 »
Hade tänkt prova göra kaninkorv när det blir dags.
Det tror jag faktiskt starkt på.
Vem skulle inte vilja äta kaninkorv.

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: Egenkorv blev för salt :(
« Svar #12 skrivet: 05 dec-13 kl 12:23 »
Hade tänkt prova göra kaninkorv när det blir dags.
Det tror jag faktiskt starkt på.
Vem skulle inte vilja äta kaninkorv.

Blir gott, speciellt om man maler tillsammans med lite fett fläsk. Annars kan det bli lite magert.

Har man inte möjlighet att röka korven kan man använda rökt fläsk till smeten.

John Rambo

  • Gäst
SV: Egenkorv blev för salt :(
« Svar #13 skrivet: 05 dec-13 kl 14:53 »
Har aldrig gjort matkorv förut, det ligger en kaningeneration fram i tiden.

Tresovlat

  • Inlägg: 13
    • Västergötland
SV: Egenkorv blev för salt :(
« Svar #14 skrivet: 15 dec-13 kl 08:16 »
Tänk på att alltid använda viktangivelser per kilo kött gällande salt och kryddor när ni gör korv och chark. 18-30g salt per kg kött är lagom beroende på vad det är för korv.

Att använda volymmått är förkastligt eftersom det kan skilja för mycket beroende på vad för salt/krydda man använder.

Gällande den för salta korven är det nog kört för stekning men till grytor eller liknande fungerar det nog bra.

Jannedansk

  • Inlägg: 57
    • Småland
SV: Egenkorv blev för salt :(
« Svar #15 skrivet: 12 nov-20 kl 10:05 »
går utmärkt att vattna ut över natten

Tiomilaskogen

  • Inlägg: 279
    • Dalarna
SV: Egenkorv blev för salt :(
« Svar #16 skrivet: 13 nov-20 kl 16:19 »
Förr i tiden förvarade man allt i saltlake i ett stort kar av trä.
Både kött, fläsk och korvar måste då vattnas ur innan de tillagades.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

278 gäster, 1 användare
xaelanar

* Forum

* Om tidningen Åter



- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser