Ägg&mjölkfria frasvåfflorExperimenterat fram idag & igår Blir ca. 6-7 laggar
1,5 dl sojamjöl (använde Saltå kvarns KRAV-märkta, men det bör nog gå med andra med)
0,5 dl rapsolja
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl Saltå kvarns vetemjöl (eller Änglamarks)
1 dl Saltå kvarns grahamsmjöl (eller Änglamarks)
ca 4,5 dl mineralvatten
Blanda rapsolja och sojamjöl noga
Blanda alla torra ingredienser
Rör växelvis vatten och mjölblandning i sojablandningen - tills det blir en slät klumpfri smet
Låt den inte stå för länge!
Hetta upp ett våffeljärn & pensla laggen väl första gången och lite också mellan varje våffla!
(jo, även ett teflonbelagt elektriskt våffeljärn behöver smörjas! förslagsvis med samma rapsolja som i smeten
...)
Lägg på ca 3/4 - 1 dl smet och bred ut den något.
Grädda våfflorna i 1-2 minuter tills de är ljust guldfärgade och lätta och torra
Lägg dem på galler så håller de sig frasiga - ett tag i alla fall
Godast nygräddade!