Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Basmat? Vad har du alltid hemma?  (läst 4709 gånger)

Nina W

  • Inlägg: 3594
    • Värmland
SV: Basmat? Vad har du alltid hemma?
« Svar #20 skrivet: 07 okt-21 kl 02:08 »
Hos mig finns det væl inget spænnade i hyllorna...
Fæbodknæcke - det svarta paketet.
Annat grovt knæckebrød, finnkrisp mm
Fullkornspasta
Råris
Vitt grøtris
Rågflingor
Havrekli
Havregryn
Røda linser
Kikærtor (Torkade)
Sojabønor (Torkade)
Flera olika slags nøtter och mandel.
Flera olika slags frøn.
Tamari (sojasås)
Æppelcidervinæger o annan vinæger
Grønsaksbuljong
Tomatkross
andra konserver - bønor, majs, annanas...
Potatis
Matoljor
Havremjølk
Kryddor - en hel massa!
Snabbkaffe, ænglamarks.
Te - både svart och några olika ørtteer.
Mørk choklad - oftast Ænglamarks
Russin och annan torkad frukt
Mjøl av olika slag
Kokossocker
Vitt socker
Sirap
Kakao
Diverse till kakbak...
Popcorn eller ibland annat snacks.
Æpplen och då o då æven annan frukt.
Youghurt naturell eller fil
Ost - oftast vællagrad
Kaviar
Hemkokt sylt av lingon, blåbær och hjortron.
Frysta bær - mest blåbær.
Fryst køtt till katterna + lite till mænniskor också.
Frysta færdigrætter - men inte många.
Glass
Kokta kikærtor och sojabønor
Hemlagad middagsmat att tina upp.
Hembakta grova rågbullar
Vetebullar.








 

Vasa

  • Inlägg: 135
    • -
SV: Basmat? Vad har du alltid hemma?
« Svar #21 skrivet: 08 okt-21 kl 10:58 »
En vinter ville jag bli insnöade på min off grid stuga (men jag blev inte riktig insnöade exempelvis som på "The Shinning"), hursomhelst vad jag hade var följande; Ris, Mjöl, Torrjäst, Flera olika slags Baljväxter, Fisk, Oliver och Tomatpure i konserver, Te, Kokkaffe, Choklad pulver, Socker, Olja, Salt och en blandning av kryddor. Och en Soltorkade Fisk variant från utlandet. Under den första tiden hade jag även ägg, ost och vitlök.

Jag bakade bröd på vedspisen nästan varannan dag och hade jämt en deg på jäsning. Och bakade även pizza tills osten tog slut och åt på frukost bland annat nybakade enkel egen påhittat gammaldags bondbröd variant med scrambled ägg tills äggen tog slut.

Av förebyggande skäl dvs. för att inte bli av med hela matförrådet från att råka ut för eventuella insekt angrepp eller vatten läckage och dylikt, köpte jag små ca två kilo pack och hade många sådana, och eftersom jag köpte dem i flera omgångar på väg från jobbet under förberedelsetiden var det inte någon special bränsleåtgång för att "storhandla".

Jag överlevde vintern och hade jätte roligt men började önska redan mitt i vintern att man hade en mer variation på mat och ärligt talat började också drömma om olika maträtter. Och sedan i efterhand blev jag också lite små "allergisk" mot ovan nämnda matvaror, särskilt mot baljväxter.           


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

277 gäster, 6 användare (1 dolda)
Livat, Mattias, kallekula, Efwa, mimolly

* Forum

* Om tidningen Åter



- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser