Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Blåbärsssft  (läst 2192 gånger)

Skogsblomman

  • Inlägg: 6
    • Småland
Blåbärsssft
« skrivet: 13 aug-20 kl 13:20 »
Är det någon som har ett recept på blåbärssaft som inte blir blaskig.
Min blir det och inte lika god, enligt mitt tycke.

karsan

  • Inlägg: 1901
    • Södermanland
SV: Blåbärsssft
« Svar #1 skrivet: 16 aug-20 kl 10:59 »
Jag kan tänka mig att lite citronsaft i skulle pigga upp.  Alltså det som blir när man pressar citron. Eller citronsyra helt enkelt.

Skogsvilde

  • Inlägg: 16939
  • Om det inte dödar dig muterar och försöker på nytt
    • -
SV: Blåbärsssft
« Svar #2 skrivet: 16 aug-20 kl 12:15 »
Jag har börjat att reducera all saft.
Ganska radikalt gärna bort med 2/3 vatten. Då blir det lättare att blanda starkt och fint.
E-nr är inte det minsta lilla farliga.
Det kan vara produkten som döljer sig bakom som ställer till det.
Men inte nödvändigtvis.

Jesus Kristus Är Guds Ord

  • Inlägg: 349
    • Bohuslän
SV: Blåbärsssft
« Svar #3 skrivet: 16 aug-20 kl 15:47 »
3 delar blåbär och 1 del lingon kan nog passa bra

Skogsblomman

  • Inlägg: 6
    • Småland
SV: Blåbärsssft
« Svar #4 skrivet: 16 aug-20 kl 17:54 »
Jag blandade 2/3 blåbär och 1/3 hallon lite mindre blask, hallon tog över fylligten till viss del.
Får prova något av de andra tipsen nästa gång det blir med blåbär. Tack!

Signe Timid

  • Inlägg: 14
    • Jämtland
SV: Blåbärsssft
« Svar #5 skrivet: 22 aug-20 kl 03:23 »
Blåbär blir blaskigt. Blanda i något mer bär med lite syra. Eller gör en saft utan blåbär och använd blåbären där de kommer mer till sin rätt.

Olofssonskan

  • Inlägg: 241
    • Härjedalen
SV: Blåbärsssft
« Svar #6 skrivet: 27 aug-22 kl 17:42 »
Jag gör min blåbärssaft i saftmaja, 300 gr socker på 1 kg bär, 45 min och det är klart. En aning citronsyra mest för att slippa gå med blåbärsmun ....  ;D Blir aldrig blaskig.
Ju mer jag kan desto mer inser jag hur lite jag vet

Nina W

  • Inlägg: 3993
    • Värmland
SV: Blåbärsssft
« Svar #7 skrivet: 07 sep-22 kl 00:19 »
Sent svar, blåbären är øvermogna nu, men du kan ju spara receptet om du tror att du gillar det. Rårørd saft smakar mycet blåbär och är inte alls blaskig.

2 kg blåbär
1 1/2 liter vatten
50 g vinsyra
200 g socker per liter saft - rør i efteråt.

Mixa blåbären med stavmixer, mal dem i en køttkvarn eller vilken metod du vill bara de blir mosade.
Blanda med vatten och vinsyra och låt det stå svalt i 2-3 dygn. Rør ned sockret och rør om då o då tills det løst upp sig. Om du fryser in safte behøvs inte konserveringsmedel, annars behøver du ha i natriumbensonat, atamon eller dyl efter att de 2-3 dygnen har gått.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

631 gäster, 3 användare (1 dolda)
Assa, MultiMan

* Forum

* Om tidningen Åter



- Åter är en tidsskrift som är tidlös. Ett 5 år gammalt nummer är lika användbart nu som när den kom ut.
Jag har haft väldigt mycket nytta och har fortfarande av tidningen.
/Per

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser