Jag kastrerade inte de bockkillingar som skulle slaktas. De fick gå i en stor bockhage till tidig höst när det blev dax att börja stödfodra , då slaktades de. Det var inget fel på smaken, men man måste vara noggrann vid slakthanteringen. Rökt getkött är en delikatess!
Här en fri översättning ur en bok: Ur matlagningshänseende är killingkött mer mångsidigt och nästan lika smakrikt som lamm. Idag när magert kött föredras, kan killingkött mycket väl visa sig vara överlägset. Ur kulinarisk synvinkel är killingkött av tre typer:
Månadsgamla killingar som har ett vitt kött som kalv- eller kycklingkött. Det kan användas i de flesta recept, men passar bäst i de mer kryddiga recepten.
Köttet från 3-4 mån killingar kan användas i recept för lamm.
Köttet från 6-9 mån killingar kan späckas och tillagas som lamm. Bäst blir det om det marineras, då det blir lika smakrikt som hjort/rådjurskött och lika mört som lamm.
Recept på rådjursrätter passar också för getkött.
Här finns bra info med styckningsscheman:
http://www.koedged.dk/Materialesalg/Kogebogen/ForsideKogebogen.htm