Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Två hönor två kycklingar  (läst 75 gånger)

Svartkrokodil

  • Inlägg: 1
    • Skåne
Två hönor två kycklingar
« skrivet: 29 jun-22 kl 22:00 »
Hej fina forum,
Vill starta med att säga tack för alla kloka råd jag fått härifrån.
Står i ett dilemma då två hönor, en svart och en vit, blivit ruvsjuka, den svarta har lyckats med att få två kycklingar men har varit elak mot den minsta och pickat den mot ögonen. Så då valde vi att separera hönan från kycklingarna. Dom har varit i en egen bur inne hos hönsen. Det har lett till en stressad situation där både den svarta&den vita hönan går runt som tokar kring buren.
Nu har vi flyttat kycklingarna så att dom varken ser eller hör hönorna.
Men dilemmat är alltså om vi bör försöka släppa in kycklingarna till hönsen och se om de naturligt delar upp sig så att hönsen får vars en kyckling. Och hoppas på att den svarta hönan slutar vara elak mot den lilla kycklingen. Vågar vi det? Eller ska vi hålla kycklingarna borta från hönsen tills dom är stora nog att klara sig själva?

Ps vi har totalt fem höns och en tupp

Vad tror ni med mer kyckling/hönsmamma-vana?
Allt Gott,


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

303 gäster, 4 användare
Lennart MÃ¥rs, Miramis, skräptanten, per.martinsson

* Forum

* Om tidningen Åter- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser