Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Hushåll / SV: Hjälp med symaskin: Husqvarna 2000
« Senaste inlägg av christinag skrivet Idag kl. 17:25 »
Tack för svar från er båda. Jag anade att det var just avstörningskondensatorn som rök. Dels pga info jag tagit till mig på annat håll men även från någon rysk hemmapular-video på Youtube. ;D Dock har jag ingen aning om hur en sådan ser ut eller var jag hittar den. Jag tippar att den finns i själva maskinen bak i närheten av motorn och inte i pedalen. Det var maskinen som rök (ej oljedoft utan mera elfel-doft) och inte pedalen. Motorn började alltså gå av sig självt och ryka efter att ha varit ansluten till el (via pedalen) nån minut men slutade omedelbart när jag drog ut pedal/el-sladden (den här modellen har en kombisladd, andra Husqvarna har två separata sladdar, en till pedalen och en till elen).

Är det rätt antagande att jag kan köra maskinen som vanligt när avstörningskondensatorn är borttagen och/eller urkopplad?

Är fotpedalen isåfall fortfarande OK att använda?

/ CG
2
Höns: Raser / SV: Hjälp med Maran
« Senaste inlägg av grimbart skrivet Idag kl. 14:06 »
tuppar får större kam och slör och kan vara mer högresta i kroppen.. 

Gökfärgade kan man ganska så säkert könsbestämma som nykläckta då alla ljusa individer blir tuppar, men det kan även finnas mörka tuppar.. dock inga ljusa hönor. Fläcken på kycklingens huvud är liten och jämn om det är en höna och på tuppen är fläcken stor och flyter ut. Nu är det visserligen försent på de du har där men ändå..
3
Bostad finnes / SV: Gäststugan
« Senaste inlägg av fri skrivet Idag kl. 11:10 »
Puff
4
Höns: Raser / SV: Hjälp med Maran
« Senaste inlägg av Ã…sa Holmgren skrivet Idag kl. 10:46 »
de är gökfärgade

Vad tror du om höna/tupp?
5
Höns: Raser / SV: Hjälp med Maran
« Senaste inlägg av grimbart skrivet Idag kl. 10:25 »
de är gökfärgade
6
Höns: Raser / Hjälp med Maran
« Senaste inlägg av Ã…sa Holmgren skrivet Idag kl. 10:15 »
Har fyra Maran kycklingar. 6 veckor. Två ser jag tydligt att de är svart koppar varav en tupp. Är den andra också tupp men senare i utvecklingen? De två mindre tror jag är hönor. Kan de vara gökförgade? 
7
Bostad finnes / SV: Enkel stuga
« Senaste inlägg av Hannahyesman skrivet Idag kl. 09:36 »
Skickade dig precis ett PM!😍
8
Handboken / SV: Handboken nere?
« Senaste inlägg av torpjens skrivet Idag kl. 09:36 »
Du hittar handboken här: https://handbok.alternativ.nu/


Det går inte att skriva i handboken längre, systemet har blivit så gammalt att det inte fungerar med resten av Alternativ.nu.

9
Klippning & ullhantering / SV: Tvätta rå ull i vattendrag?
« Senaste inlägg av Znibban skrivet Idag kl. 08:56 »
På den tiden när jag tovade ull fick jag lära mig att om man lägger råull (otvättad) i kallt vatten över natten, så självtvättar den sig.
Ullfettet + ev. annat naturligt i ullen omvandlas till såpa. Låter konstigt men det bildades illa fall lite skum på vattenytan och ullen blev perfekt ren för att använda till tovning.
Det förklarar ju hur fåren kan hålla sig så rena ute på betet.
Skulle rekommendera att du lägger ullen i ett stort kärl med vatten i, håll bäcken för sig själv, det är ju synd att rubba den ekologiska balansen i vattendraget.
Det är väl inte så kul att få in massa främmande stoff i ullen heller.
10
Biodling / SV: Ramar av samma format passar inte?
« Senaste inlägg av Thomas_ skrivet Igår kl. 21:30 »
Och jag tycker Hoffmanramar är jättebra. Men inte de med rak kant utan de med avrundade kanter. De fastnar inte lika mycket i varandra.
Jag kör med LS och HLS, smidigt tycker jag. Har dock kvar några LN då det är lätare att sälja samhällen och avläggare med LN.

Jag har enbart avståndsstift i mina yngelrum, och där funkar det jättebra, med minimalt av propolis att reta sig på.

I skattlådorna har jag V-tandad rambärarlist för 9 ramar HLS, eftersom jag kör maskinell knivavtäckare i slunglinjen. Inga stift eller Hoffman behövs i skattlådorna även om samhällena flyttas ofta mellan olika pollineringar eller drag, tack vare V-listerna.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser