Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Fråga om drönarutskärning  (läst 265 gånger)

Torkel

  • Inlägg: 240
    • Uppland
Fråga om drönarutskärning
« skrivet: 17 jul-22 kl 05:22 »
Om jag använder en drönarram som jag bara hinner skära ut var 14:e dag, så måste jag skära ut allt drönarvax i ramen samtidigt. En alternativ lösning är att istället frysa ner hela drönarramen inklusive träram, drönare, vax, kvalster och allt, för att sedan sätta tillbaks ramen hel. (Kräver en extra ram som utbytessystem.)

Men: Vilket av dessa två alternativ kräver minst jobb för bina? Givetvis är det arbetsamt för bina att rensa ut döda drönare. Men att samla in och bygga ut en massa vax som försvinner varannan vecka, torde ju också generera en massa merarbete för arbetsbina...


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

367 gäster, 4 användare (1 dolda)
Tångräkan, UngJägarn, Miramis

* Forum

* Om tidningen Åter- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser