Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kronans gårdspump  (läst 11688 gånger)

kretslopp

  • Inlägg: 1822
  • 68 år arbetat med lantbruk skog, har mindre gård
    • Småland
SV: Kronans gårdspump
« Svar #20 skrivet: 06 mar-21 kl 15:29 »
När jag var liten hade vi en gårdspump som inte användes så ofta. Var gång vi pumpade, efter ett uppehåll, så var vattnet svart och luktade järn. Efter ett par spannar var det klart och friskt.
kretslopp

 

Cibi56

  • Inlägg: 1
    • Hälsingland
SV: Kronans gårdspump
« Svar #21 skrivet: 16 jul-21 kl 11:29 »
Väldigt intressant. Köpte en kronans gårdspump spm jag ska fixa nu. Tur att jag läste denna tråd. Tack Ljung. Månne det går att sätta pumpen i en tunna för å se/ lukta om det är dålig läderpackning. Är inget bra på att plocka isär å kolla kannor.
Sen tycker jag att komplett paket inte innehåller tex de bultar som behövs och inte komplett monteringsbeskrivning heller. På youtube finns nån gammal film men inte riktigt så informativ som jag vill. Vill ha anvisning HELA vägen.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser