Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Göra bubbel på blommor  (läst 314 gånger)

Göra bubbel på blommor
« skrivet: 16 jul-20 kl 18:14 »
Hej,
Jag såg ett recept på fläderbubbel och tänkte att det borde gå med vilka ätbara blommor som helst. Älggräs är ju supergott men innehåller salicin som i kroppen omvandlas till salicylsyra, kusin eller nått till acetylsalisylsyra. Rent spontant tänker jag att man ju inte ska blanda alkohol och tex Alvedon. Någon som kan mer om det här och har något smart att säga?

Istället började jag fundera på rallaros, det kan man ju göra saft på och borde ju då även kunna göra bubbel på detta?

Någon som provat och vilka recept användes då? Det känns som att alla bubbelrecept på internet har mycket socker i och ingen verkar använda riktig vinjäst eller champagnejäst.

Jesus Kristus Är Guds Ord

  • Inlägg: 357
    • Bohuslän
SV: Göra bubbel på blommor
« Svar #1 skrivet: 16 jul-20 kl 22:37 »
möjligen så "själv neutraliserar" salicylsyra sig vid kontakt med syre.

misstanken finns iaf efter en snabb googling.  går säkert att göra experiement med svampar som sägs vara liknande människohud?


torbjorn

  • Inlägg: 12100
    • Medelpad
SV: Göra bubbel på blommor
« Svar #2 skrivet: 16 jul-20 kl 22:40 »
Alvedon har paracetamol som verksam beståndsdel, INTE acetylsalicylsyra.  Dessa två smärtlindrande och febernedsättande substanser har helt olika mekanismer för biverkningar, och det är helt olika försiktighetsregler som gäller för respektive substans. Man får INTE förväxla dessa båda substansers egenskaper.

Att det skulle finnas speciella sorters t ex vinjäst eller champagnejäst är en myt som omhuldas av diverse företag i branschen som förstår sig på att göra pengar på myten i fråga. Se vidare t ex https://de.wikipedia.org/wiki/Backhefe (eller motsvarande wikipediasida på något annat språk om så önskas, dock brukar de tyska sidorna vara bäst när det gäller naturvetenskapliga ämnen).


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

217 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Rotade fram denna då ja nyss fått barn. Bra förklarat i "från tröja till blöja" som sagt.. gott o blandat!!!
/Sanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser