Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Småland vuxen mussfångare letar ny hem på landet  (läst 607 gånger)

liljebo

  • Inlägg: 8
    • Småland
Småland vuxen mussfångare letar ny hem på landet
« skrivet: 15 jul-20 kl 10:34 »
Vi har en 9 årige katt som växte upp på landet, med 3 hundar.  Pga hälsoskal flyttade vi till byn, där hon inte längre kunde strulla omkring i häststallet och hönshuset, som hon var van med. Desutom finns de gamla hundar inte kvar och finns det nu en unghund och även om vi är jättenoga att hunden inte kan jaga/stressa katten och inte ens kan hälsa katten om hon inte vill, blir hon ändå stressad och vill knappast vara hemma.
Hon trivs helt enkelt inte med livet som det är just nu och jar blir ledsen att se henne såhär. Hon är en bondkatt på riktigt, vill strulla omkring i stallet, jaga mus och vara lite inomhus och mysa när vädret är dåligt eller riktigt kallt.
Det är därför att jag vill kolla om det finns någon på landet som kan tänka sig att ge henne ett nytt hem. Hon är kastrerad och chippad.  Hon är svart-vit och bär svansen över ryggen som en husky. Hon är duktigt att fånga mus, men knappast fåglar, som jag tycker är bra. Hon kan går mellan höns/kycklingar utan problem och trivs med hästar och säkert även andra djur, men inte riktigt med andra katter eller hund, för hon blir rädd då. Jag tror inte heller att hon trivs med småbarn av samman anledning, men lite större barn som vet hur man ska bete sig med djur är ingen problem. Hon är väldigt snäll, men ska inte lämnas ensam med dyrbare möblar,. , för hon kan klossa på de när ingen säger ifrån, även om hon inte gör det som hon gjorde som ungkatt. Men bättre att inte ta en risk.  Hon blev även lite för tjock, här i byn. Hon behöver utrymme att jaga mm.  Hen som kan tänka sig att ta henne på fodervård, får även kattlåda och lilla klossträd och transportbur.  Men det är viktigt till mig att hon kommer på rätt plats. Hon finns i Ljungby kommun. Hör gärna av dig när du har frågor.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

289 gäster, 6 användare
magtob, Ek, torpjens, pågis, ärt, Pullarius

* Forum

* Om tidningen Åter- Å vilken härlig tidning
/Susanne

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser