Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Tips åt nybörjare som spinner på slända  (läst 158 gånger)

Johannele

  • Inlägg: 63
    • Finland
Tips åt nybörjare som spinner på slända
« skrivet: 18 nov-23 kl 21:32 »
Jag håller på och försöker lära mig spinna på slända. Jag fattar tekniken och får till en sammanhängande tråd och så, men känner att det säkert finns bra knep för hur man gör sen:
1. Tråden vill ju tvinna ihop sig eller sno upp sig då man tar den av sländan om man inte nystar den till nystan, vilket leder till:
2. Då jag vill spinna ihop trådarna till tvåtrådigt garn känns det krångligt och klumpigt att hålla kvar två nystan i handen och lyckas få material ur dem i lagom mängd utan att tappa dem så att de börjar sno upp sig.

Jag har på känn att jag inte gör det här så som man "ska". Hur gör någon som kan?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

446 gäster, 4 användare
xaelanar, Be, gruvtrollet, Bokesliden

* Forum

* Om tidningen Åter- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser