Hej på er! Jag undrar om någon vet hur man gör kvarg själv? Undrar även om hemmagjord färskost fungerar att använda på samma sätt som philadelphia i bakade cheesecakes? Tack på förhand! Willetyra
Tänkte att du skulle få ett färskt svar från mig nu också - efter 5 år.
Maxi sålde ut ekologisk lättfil igår, 1kr/1 liter. Köpte 3 förpackningar. Kort datum förstås.
Nu tycker jag lättfil är lite skarp i smaken så jag tog en stor gryta, satte ett durkslag över.
På med en sliten kökshandduk (jag äger ingen silduk nämligen) och hällde i filen där.
Sedan på med lock och nu har det fått stå över natten i kylskåp.
Blev så GOD kvarg! Bra konsistens och lätt att blanda i valfri ingrediens.
Skulle kanske ha kokat upp filen men hittade ett recept på nätet där det inte behövdes (egenhändigt testat av den bloggaren).