Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Bostad finnes / Hus bytes
« Senaste inlägg av Ekojava skrivet Igår kl. 20:54 »
En chansning. Hus i Stockholm bytes mot liten gård

Hej allihop, jag har ett hus på ca65kvm plus gäststuga på södra sidan av Stockholm, 3000kvm tomt.
Jag söker en mindre gård, mer lantligt med lite mark (har bla hästar). Gärna inom en radie av ett par-tre timmar som max från Stockholm, (gör inget om det skulle råka vara närmre). Allt av intresse.
Vet inte om det ens är möjligt att byta med tanke på skatter osv, men det tänker jag att vi kan hjälpas åt med att utforska, om intresse finns.

Som sagt allt av intresse, tveka inte att höra av dig, så tar vi mer info osv därefter 😊👍🏻.
2
Kontakter / SV: letar/söker en tjej
« Senaste inlägg av torparv skrivet Igår kl. 20:08 »
Hej roligt att många är intresserad o läser detta jag skrivit  antalet personer som läser öka, men är det någon här som skulle vara intresserad av att höras av skriva?  (träffas)
3
En annan aspekt är att alternativen inte är en homogen grupp med genomgående likvärdiga värderingar och bakgrunder.
Vi har samlats kring en tanke och det är självhushållning, men egentligen behöver det inte ens vara det som fick en att intressera sig för ämnet.
Jag sökte mig hit för att det var några trådar om eltillverkning med Stirlingvedpannor.
Och sedan gick det åt helvete.
4
Övrigt om odling / FLYTTAD: Tidningen åter
« Senaste inlägg av LimJans skrivet Igår kl. 16:33 »
5
Vaktlar / Vaktlar i Spanien
« Senaste inlägg av Jessica Nilsson skrivet Igår kl. 14:14 »
Hej!

Jag bor i Spanien i ett hus med en stor takterrass där jag skulle vilja ha en bur med vaktlar, och vill fråga om råd om vilka temperaturer de tål mm.

På sommaren är det runt 30 grader, torrt och soligt men det kan gå upp till närmare 40 grader, nätterna är behagliga med 22 grader. På vintern kan det bli minusgrader på natten här uppe i bergen där jag bor, och det kan vara blåsigt och regnigt men oftast är det runt 12 grader dagtid och några plusgrader på natten.

Hörnan där jag tänkte ha vaktlarna ligger skyddat och i skugga mitt på dagen så de behöver inte stå i gassande sol, men det är hett uppe på taket. Tål de ens så starka temperaturer och har ni tips på vad jag kan göra för att göra det behagligare för dem?
6
Övriga annonser - finnes / Jacka Fjällräven Greenland, dam storlek XL
« Senaste inlägg av laolandsuggla skrivet Igår kl. 14:10 »
Använd två gånger, tvättad en gång. Nyskick!

Säljes för att jag krympt sen jag köpte den  :) och den nu är för stor.

Nypriset var 2700 kr, jag säljer den för 1800 kr + porto.
7
Övriga annonser - önskas / Tidningen åter
« Senaste inlägg av Småbrukarn skrivet Igår kl. 09:27 »
Hej!

Jag saknar det första numret av åter till min tidningssamling, alltså nummer 1 -1998.
Om någon har ett sådant liggandes så köper jag det gärna.

Mvh Anton
8
Jag tittar just nu på en som tillverkar en rocket-stove. Jag finner konceptet intressant, jag tillverkade en egen från skrot en gång, men den var inte vidare bra. Fel form på "risern", ska helst va runt. Och andra små saker. Denna design är inte felfri tycker jag, men den är ändå ganska bra tycker jag. Han har sekundärluft och förvärmer sekundärluften. Han har tillverkat eldstaden i eldfast material istället för stål.

https://www.youtube.com/watch?v=yK93KkFT7sE

En stor felaktighet här så är att han tillverkar eldlådan i stål och sen har en massa flänsar och sånt som kyler ner den. I senare videos har han klätt in eldboxens insida med eldfast material så han verkar ha insett man ska inte kyla ner där det brinner.

Det skulle vara intressant att se mätningar på en bra designad rocket stove står sig mot en modern kakelugn med sekundärluft eller en modern panna med omvänd förbränning. Jag tycker principen är ganska lik en kamin med omvänd förbränning, frågan är vad som är skillnaden, den cirkulära risern förmodligen som ska skapa en sorts cykloneffekt, vilket är vad som gav namnet rocket stove. Det i sin tur påminner sådär grovt om konstruktionen i en finsk kakelugn.
9
Övrigt om bygga & bo / SV: Varför sprider alternativare ut sig i hela Sverige?
« Senaste inlägg av esten skrivet 03 okt-22 kl 22:43 »
Handlar om skogsnäs kollektivet förr och fram till 1999 ungefär då skogsnäs blev vanliga bostäder och sommarställen.
https://www.youtube.com/watch?v=EDdUDefDzEo

De som bodde på taråbergstorpet tog sedan över en gård på 120 mjölkkor och blev storbönder.
10
Övrigt om bygga & bo / SV: Varför sprider alternativare ut sig i hela Sverige?
« Senaste inlägg av TW skrivet 03 okt-22 kl 22:39 »
De där alternativarna som klumpar ihop sig i ekobyar och kring kursgårdar och kollektiv och liknande är sällan människor som man kan samarbeta med. För mycket planering och prat och för litet kunskap och för litet verkstad. Plus och minus går inte ihop och mycket nyttoarbete blir ogjort för att det inte passar in i drömbilden. Ofta verkar de tro att någon annan skall göra grovarbetet eller betala kostnaderna eller vad det nu är för del som de tycker inte passar in i deras livsstil. De lever i sin dröm några år tills den spricker och så drar de vidare. Vanligen hamnar de i stan till slut.

Framgångsrika alternativare som orkar i längden och verkligen lyckas skapa en fungerande tillvaro och göra skillnad är vanligen i princip vanliga landsbygdsbor som helt enkelt har gått ett eller två steg längre än de flesta andra som bor på landet. Som sådan passar man väl in i det existerande landsbygdssamhället även om man betraktas som litet smått originell. Man kan relativt enkelt skaffa sig en nich och försörja sig och samarbeta med andra vanliga människori hembyn och grannbyarna. Folk skrattar litet smått åt byorginalet men uppskattar att man finns och vill gärna både hjälpa en och dra nytta av en så som man gör på landet.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

170 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser