Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Syrade gurkor - saltlagen slemmig  (läst 1801 gånger)

Johannes

  • Inlägg: 39
  • http://skogsdrommar.blogspot.com/
    • -
    • Paganus Skogsrockarna - Rock på svenska
Syrade gurkor - saltlagen slemmig
« skrivet: 02 sep-21 kl 12:05 »
Hej.
Jag satte för någon vecka sedan en omgång med surgurkor. För att få lite kimchi-feeling på det hela hade jag i lite ingefära och chili också. Hade även i en del lök, vilket jag alltid brukar ha. Nu är emelleritid saltlagen slemmig. Gurkorna är fortfarande krispiga och smakar inte illa (även om de inte uppnått den rätta syran ännu). Bara själva vattnet alltså. Vad beror detta på, och finns det något jag kan göra åt det?
Tacksam för svar från kunnigare människor än jag.
Johannes

Skogsvilde

  • Inlägg: 16939
  • Om det inte dödar dig muterar och försöker på nytt
    • -
SV: Syrade gurkor - saltlagen slemmig
« Svar #1 skrivet: 02 sep-21 kl 13:49 »
Det enda du kan göra är att sluta mjölksyra gurkor.

Gurkor innehåller stora mängder mat åt mjölksyrebakterierna, det innebär att dom förökar sig i stora mängder.
Det är ett flertal olika bakterier i en syrning och dom överlever upp till en viss syrahalt då dom dör och andra tar vid.

Se det som ett proteintillskott eller skölj av gurkan innandu äter.
E-nr är inte det minsta lilla farliga.
Det kan vara produkten som döljer sig bakom som ställer till det.
Men inte nödvändigtvis.

Johannes

  • Inlägg: 39
  • http://skogsdrommar.blogspot.com/
    • -
    • Paganus Skogsrockarna - Rock på svenska
SV: Syrade gurkor - saltlagen slemmig
« Svar #2 skrivet: 04 sep-21 kl 07:48 »
Men det har aldrig annars blivit slemmigt vatten. Allt möjligt har hänt under åren: slemmiga gurkor, alltihop har börjat lukta fis ... men aldrig tidigare har lagen blivit "seg".
Johannes

Skogsvilde

  • Inlägg: 16939
  • Om det inte dödar dig muterar och försöker på nytt
    • -
SV: Syrade gurkor - saltlagen slemmig
« Svar #3 skrivet: 04 sep-21 kl 12:16 »
Men det har aldrig annars blivit slemmigt vatten. Allt möjligt har hänt under åren: slemmiga gurkor, alltihop har börjat lukta fis ... men aldrig tidigare har lagen blivit "seg".

Det är det som är lite spännande med mjölksyrning.
Man kan ge samma grundförutsättningar gång efter annan, men sockerhalten i det syrade kan variera, man kan få in en aggressiv mögelsporer som växer snabbare än syran ökar.
Och man kan få extrem tillväxt av en del bakterier som hjälper till i syrningen.
E-nr är inte det minsta lilla farliga.
Det kan vara produkten som döljer sig bakom som ställer till det.
Men inte nödvändigtvis.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

607 gäster, 1 användare
skogskälla

* Forum

* Om tidningen Åter



- Bästa tidning jag någonsin har läst!
/Jeya M

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser