Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Bygga och renovera / SV: Timmerstuga vs reglar och plank?
« Senaste inlägg av fri skrivet Idag kl. 21:59 »
Inte måste det vara luftspalt, de flesta timmerhus har ju fått vindpapp och panel direkt på timmret och det är ju 90-100år sen det var aktuellt.
Många av plank husen i 'enkelt virke' typ gran med faströta och liknande har klarat sig fint utan luftspalt sen de byggdes för  kanske 80år sedan.

Men numera vill de flesta ha välisolerade väggar och då kan man knappast räkna med att väggen torkar ut något med värmeläkage innifrån och kunskapen att välja bra virke och spika panel så det håller över tid har tydligt minskat så att välja en liten luftspalt är ju ett enkelt och billigt sätt att ge såväl panelen som huset bättre förutsättningar för ett långt liv
2
Övrigt om höns / SV: Höns för en sommar
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Idag kl. 21:22 »
Tänk bara på att hönsens vistelse hos dig måste registreras hos Jordbruksverket
3
Uppvärmning / SV: Köpa ny luftvärmepump?
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 21:19 »
Fungerar den gamla IVT-värmepumpen så som den ska göra, eller krånglar den på något sätt?

Rent allmänt kan man säga, att det aldrig lönar sig att byta ut en värmepump som fungerar som den ska, såvida den inte är direkt olämplig för det hus den ska värma upp (t ex grovt över- eller underdimensionerad).
4
Övrigt om höns / SV: Höns för en sommar
« Senaste inlägg av Fredman skrivet Idag kl. 20:17 »
Det finns personer som hyr ut sommargrupper. Brukar finnas på blocket och här i annonserna.

De tar tillbaka dem på hösten.
Okey, då skall jag hålla utkik 👍
5
Övrigt om höns / SV: Höns för en sommar
« Senaste inlägg av Efwa skrivet Idag kl. 20:08 »
Det finns personer som hyr ut sommargrupper. Brukar finnas på blocket och här i annonserna.

De tar tillbaka dem på hösten.
6
Användning av örter / SV: Erfarenheter av Parkslide - Polygonum cuspidatum ?
« Senaste inlägg av Carolus skrivet Idag kl. 20:07 »
(Jag trodde på riktigt att det handlade om någon hipp akivitet eller sport. Skejt, parkour och parkslide, liksom).

De första tiden när idrottsaktiviteten padel introducerades trodde jag det var en etablerad felstavning av paddel ...  :P
7
Övrigt om höns / Höns för en sommar
« Senaste inlägg av Fredman skrivet Idag kl. 19:50 »
Hej allesammans
Jag har en stuga som jag kommer att bo i från mars till november. Jag har tänkt att det vore mysigt att ha höns under tiden jag är där, så länge det kan ske under schyssta former.. Så min fråga till er är om ni tycker det är en bra idé samt om ni hört om liknande lösningar?

En vän till mig hade hört om några som har "pensionerade höns". Dvs höns som inte längre lägger tillräckligt många ägg för att betraktas som produktiva. Dessa höns skulle egentligen avlivas, men de hade fått dem och på så sätt förlängt deras liv. Någon som hört om liknande?

Jag skulle också kunna tänka mig att ta höns som "räddats" från vanvård.. Men som sagt, jag själv kan inte ha den över vintern.

Några idéer/förslag/tankar?
.Tack
8
Uppvärmning / SV: Köpa ny luftvärmepump?
« Senaste inlägg av torpjens skrivet Idag kl. 19:15 »
Med premiumpump menar jag de märken som levererar max prestanda och ofta  ligger i högre prisklass. att byta en äldre pump mot en "billig" kan effektivitetsmässigt gå på ett ut. Vitsen med det är ju egentligen bara att kasta pengar i sjön såtillvida inte den äldre pumpen börjar få mekaniska problem.
Några exempel på märken? Kanske rent av ovanligt bra modeller?
9
Uppvärmning / SV: Köpa ny luftvärmepump?
« Senaste inlägg av malarmaster skrivet Idag kl. 19:03 »
En premiumpump av dagens produktion är mycket bättre än en låt säga 10 år gammal  pump.  Det har hänt väldigt mycket på effektivitetssidan på 10 år. Har själv två pumpar. En Mitsubishi i mitt timmerhus,en nyinstallerad i mitt uthus där jag har måleriverkstad/plantuppdragning. Min äldre Mitsubishipump har jag varit nöjd med. Den levererar vad den ska men en ny hade levererat mer då en ny hade levererat mer värme till lägre driftskostnad.Dessutom klarar de nya premiumpumparna att leverera värme även vid riktigt låga temperaturer.  Kanske inte så viktigt här i södra Småland men väl längre norrut. Min verkstadspump är dock av senaste modell  och levererar bättre än huspumpen. Så pass att jag äntligen kan ha full temperatur i verkstan . Innan hade jag elfläkt och kunde inte dra på då elkostnaden blev hög. Med nuvarande elpriser hade den fått stängas av. Pumpen klarar dock detta med glans och elförbrukningen har i stort halverats i verkstan trots 20 grader innetemp.
Observera att det hänger på prestandan på pumpen om det är lönsamt att byta från en äldre pump till en ny. Med premiumpump menar jag de märken som levererar max prestanda och ofta  ligger i högre prisklass. att byta en äldre pump mot en "billig" kan effektivitetsmässigt gå på ett ut. Vitsen med det är ju egentligen bara att kasta pengar i sjön såtillvida inte den äldre pumpen börjar få mekaniska problem.   
10
Andra husdjur / FLYTTAD: Katter till gård på landet
« Senaste inlägg av skräptanten skrivet Idag kl. 17:42 »
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

303 gäster, 4 användare
magtob, Sahara, Larus Canus, Carolus

* Forum

* Om tidningen Åter- Kvartalets höjdpunkt för mig, när det nye Åter kommer!
/Ann-Louise L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser