Recept på blodpudding som kan garantera småtingars järnintag.
Ingredienser:
0,5 liter nötblod
50 g gul lök
50 g champinjoner
0,5 st äpple
1 pkt bacon (valbart om bebis ej ska äta salt)
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
2 äggulor
1 msk fiberhusk
Kryddor:
2 tsk vitpeppar
2 tsk ceylon kanel
1 tsk kryddpeppar
1 tsk mald nejlika
2 tsk salt (valbart om bebis ej ska äta salt)
Gör så här: Hacka lök, champinjoner, äpple och bacon och stek försiktig i smör och/eller talg. Tillsätt alla kryddorna precis innan det har stekt klart. Låt fyllningen svalna.
Kör sedan fyllningen i en matberedare. Tillsätt blod, mandelmjöl, kokosmjöl och äggulor. Kör blandningen tills den är slät. Fortsätt sedan mixa medan du tillsätter fiberhusken.
Smöra en form (exempelvis en brödform). Häll i smeten och täck formen med aluminiumfolie. Sätt sedan formen i en större form och fyll den yttre formen med vatten. Blodpuddingen skall gräddas i vattenbad i 150 grader i ca 45-50min (tills den stelnat). Man kan välja att skiva blodpuddingen och äta som den är eller steka skivorna innan man äter dem.
Lycka till och smaklig måltid!