Jag har bakad kyckling i ugn och har haft det i dagar utan kylskåp under sommar hetta och det var också på en roadtrip. Jag bakade två stycken hel kyckling, en väldigt torrare variant av "roasted chicken masala" och gjorde portioner av endast köttet så att jag kunde äta det medan jag körde. Men sedan kom jag på att om jag hade gjort strimlor innan bakningen hade jag kunnat ha det betydligt längre tid, ungefär som rökt kött.
Apropå rökt! en sommar grillade jag en köpt fransyska i en klotgrill (ingen komplicerad impa på grannskapet variant utan en helt vanlig billig som jag köpte begagnad på en loppis) hursomhelst, av olika anledningar glömde jag bort grillen helt och den låg där den var och senare på sen hösten när jag skulle ställa grejer undan inför vintern hittade jag köttet där av en slump, voila! fransyskan hade blivit som "Maldives fish" (googla gärna) man kunde ha den under rumstemperatur hur länge som helst. Om det funkar för kycklingkött också är ditt "problem" löst bara så där. Lycka till!