Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Frukt och bär / SV: Rinnig lingonsylt
« Senaste inlägg av von tratt skrivet Igår kl. 23:38 »
Sen är det en smaksak, dvs vanesak. Du kanske börjar gilla lösare sylt? Jag vill ha tämligen rinnig sylt men en del tycker att det ska vara gelé. Köpte just lingonsylt som var alldeles för fast  >:( jag tror att det med mogna bär blir gott och rinnigt. Inget vatten ska behövas. Men det finns många sätt att flå en katt.
2
Höns: Ruvning, kläckning och kycklingar / SV: Kalla ägg
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 21:45 »
De kan klara sig förvånansvärt bra. Frun städade ett rede nyligen där ett ägg låg kvar sedan hönan varit ute och gått med de kläckta kycklingarna en eller två dagar. Av någon outgrundlig anledning hade hon lagt det på köksbänken, och när jag var i köket så pep kycklingen. Jag är van att de tar in kycklingar så jag började leta efter vad jag trodde en kvarglömd kyckling i en bytta någonstans, men efter en stund hittade jag det kalla ägget och höll det mot örat, och då pep kycklingen igen. Jag letade upp frun och hon lade ägget under en annan höna, och det blev en frisk kyckling. Ibland är det livskraft i dem.
3
Höns: Ruvning, kläckning och kycklingar / Kalla ägg
« Senaste inlägg av Monica Fransson skrivet Igår kl. 20:56 »
Har en höna som ruvat på ägg i 22 dagar.
Dag 21 kom första kycklingen dag 22 kom andra sen klev hon av äggen resterande så dom hann bli kalla..
Min fråga är kommer dom överleva då vi fick tipset att flytta kycklingarna så hon fick lugn och ro.. Nu är det ju ägg som hon lagt under sig ftpn andra hönor i ca en veckas tid så dom kommer ju kläckas olika dagar..
Men hon har lagt sig för o ruva igen men min fråga är hur länge klarar dom sig kalla när dom är inne på sista veckan.???
Tacksam för svar.
OBS Första gången vi har en ruvande höna.
Mvh Monica
4
Odlingsrelaterat finnes / Sädesharpa och en stifttröska
« Senaste inlägg av Tjörnbo skrivet Igår kl. 20:31 »
Hej!

Jag har en stifttröska i gott skick som har drivits med flatrem, och en äldre sädesharpa i lite sämre skick men helt ok.

Bytes mot något, eller mot ett flak öl eller 2, finns i södra Dalsland.

Skicka ett meddelande här eller maila mig på: archane94@gmail.com
5
Ja, tar man storbal hö så minskar man ju kraftigt ytan på höet, så återfuktning genom väderomslag blir inte lika stort som med småbal. Men det gäller att få torrt hö i balarna direkt från åkern, vilket kan vara lite svårt ibland.

Jag gillade löshö eftersom det behövde en dag kortare uppehållsväder och gick bra att blåsa torrt om det inte hunnit torka riktigt.
6
Bygga och renovera / SV: Bygger uthus/förrådsbod
« Senaste inlägg av Ett svart får skrivet Igår kl. 17:08 »
Masonit funkar, tro det eller ej. Jag hade det på en port i flera år och det finns folk som använder det till fasaden på huset. Helst den oljehärdade då.

https://hallahus.se/renovera/fasaden/masonitfasader/
7
Intressant läsning i tråden. Vi har ca 40 kor och har helt övergivit ensilage i plansilo och gått över på torrhö i storbal. Det ger många fördelar. Låga förluster. Bättre stallmiljö när korna blir fastare i magen. Rent och fint foderbord.  God lukt. Mindre bränsleåtgång i fält. Lite snören istf mängder av dyr plast. Osv, osv.
Vad gäller lagring så krävs förstås stora volymer under tak men vi har aldrig sett att höet blivit dåligt pga fukt.  Överlagrat hö använder vi att blanda med halm som strö.
8
Övriga annonser - önskas / SV: Åter tidningssamling
« Senaste inlägg av fjällfäll skrivet Igår kl. 16:12 »
Hej. Om du inte redan har fått tag på Åter, så har jag rätt många.
1999- 2007  diverse nr.
2008-2020   alla nr.
Du får dem mot fraktkostnad.
MVH / Karin
9
Rika människors många och stora bostäder med stora poler. men också kommersiella byggnader av alla sorter, dom blir fler och större. En del av oss har några tiotal kvadratmeter att värma eller kyla, andra har många hundratal.
10
Bygga och renovera / SV: Bygger uthus/förrådsbod
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 14:28 »
Plåt blir nog inte så snyggt, och plywood åldras ju inte så bra (fast det tar nog minst 20 år innan den blir ful). Panel tror jag mest på av de tre alternativen.

Jag gillar tunga, stabila dörrar. En granne byggde en fin till sin jordkällare, dubbla lager 2-tums reglar.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

140 gäster, 1 användare
lasseis

* Forum

* Om tidningen Åter- Hittade den tidning hemma hos en vän. Fångade mitt intresse och jag uppskattade den bredd av artiklar. Har själv nu påbörjat en prenumeration
/Martin

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser