Namn |
Postad |
Visningar |
Kommentarer |
Betyg |
20170930 220654
postad av fyren
|
30 sep-17 kl 22:06 |
297 |
|
|
Anka i lergryta tillagad i vedspis
|
Gädda- fin fisk som denna tid också ger rom
postad av Forsnäs Hemman
|
03 apr-13 kl 13:21 |
596 |
1 |
4.10 (1 vote) |
|
Kaninrullader
postad av Linkoso
|
28 jan-13 kl 18:26 |
511 |
4 |
|
Fylld "kaninrulle".
postad av Linkoso
|
28 jan-13 kl 14:27 |
539 |
2 |
|
Kaninrulle fylld med bacon, paprika, kantareller, kanin, kryddor. Inlindad i bacon.
|
Urbenad hel kanin. :)
postad av Linkoso
|
28 jan-13 kl 14:46 |
572 |
4 |
|
Försökte mig på att bena ur en hel kanin idag för första gången.
|
Kaningryta
postad av Linkoso
|
26 jan-13 kl 18:52 |
550 |
3 |
|
Gås
postad av Linkoso
|
23 dec-12 kl 14:58 |
704 |
3 |
|
Coq au vin
postad av Linkoso
|
10 nov-12 kl 19:52 |
490 |
|
|
Kanin - Bra alternativ till kyckling
postad av Linkoso
|
16 sep-12 kl 08:58 |
1670 |
7 |
|
Har läst lite då och då om en del personer här på forumet som tycker egenuppfödd "kyckling" (tupp/höna) inte smakar bra. Utan de föredrar den köpta kycklingen på ICA i smak och konsistens. Samtidigt har jag även läst att en del av dessa personer fyller i med ord som "tyvärr" då de tycker synd om kycklingen de köper på ICA, men ändå föredrar då de tycker den smakar så gott.
Vill bara tipsa dessa personer om att om ni söker ett lättskött djur som ni kan föda upp själva som ger ett kött som påminner och som med rätt tillagning går nästan att få exakt lika i smak och konsistens som köpekycklingen så är kanin ett bra val.
Denna kanin på bilden ovan blev just en sådan rätt som jag tror att om en person inte visste vad det var för något skulle de tro att det var kyckling från ICA de åt. Vitt och väldigt mört kött. Skillnaden var väll mest att köttet saknade den "snoriga/slemmiga" ytan t.ex. kycklinglår kan ha.
Väldigt gott blev det och till skillnad mot kycklingen i ICA så vet vi exakt hur denna kanin har levt under livet till dödsögonblicket.
|
En knubbis...
postad av Linkoso
|
28 feb-12 kl 18:51 |
747 |
10 |
|
Tack så mycket för tupparna, jättefina matkroppar blev det, lite snea bröstben men vad gör det! Det blev en upplevelse idag vid slakten kan jag säga (inget negativt, bara nyttigt för sommargästerna som dök upp utan förvarning mitt i allt med barnbarn förvånadsvärt tuffa o intresserade var de). <br />
|
Kantarellstoppad ungtupp, klyftpotatis, kantarellsås
postad av Linkoso
|
03 dec-11 kl 16:51 |
515 |
|
|
Tuppen på tallriken ihop med klyftpotatis i ugn, lite av de gula kantarellerna tuppen låg o badade i när den tillagades och kantarellsås. Letade efter grönsaker med, hade blivit fint... Men tyvärr var de slut. Det enda jag hittade var en skrumpen paprika.
|
Barkat av getter
postad av Getterna på berget
|
13 apr-11 kl 12:03 |
671 |
|
|
Har du får eller getter som gnagt av stammar av sälg al och björk eller en till fisk och kött rökning
|
Soltorkning gratis!!
postad av Getterna på berget
|
08 apr-11 kl 12:33 |
736 |
1 |
|
Soltorning av kött och fisk i mars, på österväggen av gammalt timmerhus.
|
Här ska det bli buljong...
postad av Linkoso
|
20 feb-11 kl 19:01 |
655 |
|
|
Resterna efter att jag tog bort köttet till kroketterna (se övrig mat). Ser ju... Jättegott ut... Ska bli buljong.
|
Tupp i Curry
postad av Linkoso
|
22 jan-11 kl 22:46 |
755 |
|
|
Ungtupp i Curry.
|
Jul..korv..Boogie..
postad av Markim
|
19 dec-10 kl 20:25 |
797 |
2 |
|
Morsan och farsans korvtillverkning.. Kom just på varför jag inte äter kött.. Men det är ju gott för resten av familjen..
|