1
Fårsjukdomar & skador / SV: Äta lamm som dött plötsligt
« Senaste inlägg av Claude.K skrivet Idag kl. 03:32 »Räven föredrar sånt som han själv eller någon annan dödat. Halvruttet är OK. Kråkfåglar är inte så kräsna men de rörde inte en nödslaktad kviga som drabbats av kallbrand.
När man läser i tidningarna om vilka matvaror som bäruppköparna tillhandahållit åt de thailändska plockarna i Norrland så inser man att det går att äta en hel del utan att avlida.
En del spydde dock av "delikatesserna".
Vid för sen avblodning samlas blodet i bukhålan och även i blodkärlen vilket ger sämre köttkvalité. Effektivast avblodning är att skära av halspulsådern medan djuret lever.
Den metoden praktiseras tyvärr även på våra svenska slakterier för att tillgodose att religionsfriheten.
Varför skulle blodet samlas i bukhålan om den inte har interna skador? Källa på detta?