Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Bostad finnes / Flytta till södra Halland ?
« Senaste inlägg av ärt skrivet Idag kl. 09:57 »
 Här är en avstyckad bondgård, ett tunland god jord, som ägts av mej sedan -78. Där har grejats o grävts på alla håll o kanter. Byggts o renoverats så från utedass till wc och stall till fungerande finsnickeri verkstad. I begynnelsen var planen odling o snickeri. Tiden gick o mest blev där tid till snickrande o byggande av boende och träbearbetning till försörjning.
 Nu är min önskan att se fler på stället. Hur o i vilken form må tid utvisa. Hyra ut, kollektivt...sammägande...nått i någon form som kan möta den tid som är i antågande.
 Sänd pm om intresse. Familj, ensamstående möjligheter finns.
2
Meka / SV: Lättmekad bensinsnål bil billig, finns det?
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 09:24 »
Bromsarna verkar som du säger ha det irriterande problemet att fastna i styrningarna, konstruktörerna har nog missat det där med salt. Men att i stort sett bara ha bromsstrul kan jag leva med.

Man skall nog köra snällt med vissa bilar för att de skall hålla. Här har jag nyligen köpt en systerbil till I20en (som snart gått 30 000) efter alla positiva mil med den. Det blev en Kia Ceed med samma grundmotor som I20, men uppskrämd till 128 hästar. Drar en deciliter mer per mil och känns lite övertrimmad jämfört med de balanserade 90 i den andra motorn, men jag hoppas den kommer att bli en favorit den med och hålla länge. Risken finns ju att de inte dimensionerat efter det ökade effektuttaget. Men nu när jag kör så blir det sällan uttaget mer än 30 hästar ;D

Både fördel och nackdel att köpa en bil som gått långt.
3
Meka / SV: Lättmekad bensinsnål bil billig, finns det?
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 07:15 »
Har Micran blivit av med de växellådsproblem som fanns på tidigare årsmodeller?  För ett antal år sedan var det ett stort bostadsbolag här som hade köpt in Micror som fastighetsskötarna åkte omkring i. Deras verkstad hade fullt upp med växellådsrenoveringar, framför allt lagerbyten. SKF höll bättre än originallagren men det blev inte riktigt bra driftsäkerhet ändå. Som synes tidigare i denna tråd, tycks transmissionsproblem ha varit en följetong på många Nissanmodeller.

En erfarenhet jag har rent allmänt av japanska bilar är att man måste plocka isär bromsoken och fetta in glidpinnarna minst två gånger om året (t ex då man byter mellan sommar- och vinterdäck) för att de inte ska kärva fast och orsaka anliggande broms eller snedslitna bromsbelägg. Skulle bilen ha trumbromsar bak kräver de också regelbundet underhåll, det är inte som med europeiska 90- och 00-talsbilar där trumbromsar sköter sig helt och hållet själva åtminstone de första 20000 milen.
4
Meka / SV: Lättmekad bensinsnål bil billig, finns det?
« Senaste inlägg av MickeMård skrivet Idag kl. 00:03 »
Köp Nissan micra! Vi köpte en från 2013 som gått 4000 och vi har endast byt bustningarna. Annars inget förutom service. Polaren som tipsade, hans mamma har samma erfarenhet. Bästa bilen! Drar typ 0,3 0,4 nått sånt. Kommer riktigt långt på en tank. Vi köpte nya nokia hakka dubbdäck till den och den funkar hyffsat på vinterväglag på landet så länge det inte är för djup snö.

Det är bara hard fact! Kör på den :)

just det bakre delen av avgasröret rostade av men det var ju lättfixat.
5
Jobb och tjänster / SV: Hjälp med valpar mot mat och husrum i april
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Igår kl. 19:19 »
Var i landet finns du?
6
Bröd / SV: Vad ska du baka idag - inspirationstråd!
« Senaste inlägg av von tratt skrivet Igår kl. 16:03 »
bondkakor

Jag har testat några variationer nu, och nästan allt blir bra eller OK. Vad jag lärt mig: Jag återkommer inte till jordnötter eller sesamfrö eller bakpulver istf bikarbonat, men marschmallows, maränger, russin, malda gamla kakor, grahamsmjöl och till och med cornflakes fungerade fint. Muscovadosocker innebar inget mervärde. Plast när korvarna kyls i kylskåp är onödigt.
7
Bröd / SV: Vad ska du baka idag - inspirationstråd!
« Senaste inlägg av LimJans skrivet Igår kl. 15:38 »
Bakar siktkakor i vedugnen idag
8
Odlingsrelaterat sökes / Luftlök
« Senaste inlägg av Fröken H skrivet Igår kl. 15:37 »
Jag skulle gärna vilja prova luftlök och undrar om någon har utsäde jag kunde få köpa. Jag kan hämta på plats runt Göteborg eller runt Skara, eller ta emot i brevlådan, så klart.
9
Jobb och tjänster / Hjälp med valpar mot mat och husrum i april
« Senaste inlägg av duvalill skrivet Igår kl. 12:57 »
Hej!
Bor på landet i skogen på en liten gård. Här hemma har jag just nu 4 valpar och två stora hundar. Mamman och mormor. Rasen är samojed. Jag söker någon som skulle vilja komma och hjälpa mig med matning, socialisering och rastning av hundarna. För detta tänker jag mig mat och husrum och trevligt sällskap. Från och med snarast fram till slutet av april.
10
Meka / SV: Lättmekad bensinsnål bil billig, finns det?
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Igår kl. 10:41 »
Vad roligt att hitta den här gamla tråden. Sen sist har jag blivit både med hundsläp och en Citroën jumper. Älskar skåpbilen! Min barndomsdröm att bli lastbilschaufför känns ju nästan verklig det när jag puttrar fram i den. Nu har den tyvärr stått i över ett år pga att jag varit sjuk och inte fått köra. Men nu när snön börjar tina ska vi se om vi kan få liv i henne igen. Risken är ganska stor att hon inte går att rädda från rosten på undersidan dock.... Håll tummarna! Om hon är döden död tar jag gärna emot tips på inte allt för dyra driftsäkra fyrhjulsdrivna bilar med automatlåda. Kärleken får bara köra automat, å är fasligt opraktiskt med en bil som bara jag får köra.

Sent from my E5823 using Alternativ.nu mobile app
Säger Subaru Forester bra volym.
Väl fungerande 4 hjulsdrift
Går att köra billigt trots allt.
Och fastnar sällan
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

344 gäster, 6 användare (2 dolda)
javill, Lasse-hatten, TCI, ärt

* Forum

* Om tidningen Åter- Köpte numret främst för att jag tänker lära mig spinna, men förutom det fanns mycket annat intressant, som skötsel av naturbetesmarker och hoppfulla nybörjarbrev!
/Johanna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser