Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Bygga och renovera / SV: Bygga ut billigt?
« Senaste inlägg av von tratt skrivet Idag kl. 00:35 »
Beijer har (har haft i alla fall, hm) gratis utkörning vid beställning (för minst 4000 kr?) sista söndagen i varje månad - gratis även om de lyfte in med kranbil. På det viset fick jag hem ett trädäck!
2
Övrigt om bygga & bo / SV: Villavagn
« Senaste inlägg av Knasboll skrivet Igår kl. 23:37 »
Och. Att få tag i hus plus tomt för 100 000med pendlingsavstånd till Umeå varje dag är inte möjligt såvida det inte rör sig om ett rivningshus.... Allt häromkring är snordyrt.
3
Övrigt om bygga & bo / SV: Villavagn
« Senaste inlägg av Knasboll skrivet Igår kl. 23:33 »
Åter igen . Jag kan inte renovera själv. Dessutom har jag pratat med e som har erfarenhet att bo i hus. Att köpa gammalt innebär massor av överraskningar som dåliga rör, å tusen andra saker som kan rappla. Jag måste börja med nytt å lära mig eftersom saker börjar gå sönder.
4
Bygga och renovera / SV: Mögel i badrummet
« Senaste inlägg av ärt skrivet Igår kl. 23:31 »
 Tänkte också på att bilden såg ut som om där var en svamp kropp. Men sen ser det mer ut som tapeten "flagnat" med mögel på.
Är det mögel borde ni känna lukten. Är det en svamp kropp så är det nog som ovan skriver.
5
Bygga och renovera / SV: Bygga ut billigt?
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Igår kl. 22:53 »
En sak som är värd att tänka på om man ska bygga billigt, är att bra tillfällen att få material billigt eller gratis kanske inte sammanfaller med just den dag då materialet behövs i bygget. Och när material finns gratis gäller det oftast att vara beredd att släppa allt man har för händer och hämta det omedelbart.

Så man bör ha bra framförhållning och ha åtminstone grovplanerat bygget så man har en känsla för vad som kommer att gå åt, flera månader eller gärna ett år i förväg.  Det material man drar hem måste man ha ordna bra förvaringsmöjlighet för, så det inte är förstört när det ska användas i bygget.  Den gamla altanen kanske går att använda som förråd om man ser till att det inte kan regna eller snöa in för mycket.
6
Meka / SV: "Knacka" packning
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Igår kl. 22:47 »
Och man kan få prova sig fram när det gäller arbetsmetoder, beroende på vilken slags packningsmaterial det är osv.
Om det är en tunn packning av kortfibrigt, "sprött" material, och objektet har skarpa kanter och är av hårt material (t ex gjutjärn), så behöver man knappt skära ut någonting efter att ha knackat.
Men vid avrundade kanter (t ex ett objekt av pressad stålplåt) och en tjock seg packning kan det vara bra att ha någon slags märkfärg, man får välja den efter vad som finns tillgängligt och vad som kan tänkas fästa på aktuellt packningsmaterial.
7
Bygga och renovera / SV: Bygga ut billigt?
« Senaste inlägg av skogaliten skrivet Igår kl. 22:47 »
Oavsett priset på byggnadsmaterialet, så behöver du ju få hem det på något sätt. Cykel lär inte fungera sådär jättebra vare sig för plankor, reglar, paket med isolering, fönster eller byggskivor.

Har du körkort, eller vänner med bil (med dragkrok och kanske släpkärra)?

Planera noggrant vad som behövs och beställ det, och hyr eller låna bil eller be vännerna om hjälp att köra. Släpkärra får man ofta låna när man köper byggmaterial.
Man kan också beställa från diverse bygghandlare på nätet och få det man beställt hemkört.

Vill man samla på sig billigt byggmaterial, så kan man försöka hitta rivningsvirke (kommunen kanske river eller bygger om någonstans), titta på t.ex. Blocket (finns säkert Facebooksidor också) efter överblivet/begagnat, och inte minst begagnad köks- eller badrumsinredning  (skåp, bänkskivor vitvaror, handfat m.m.) brukar gå att få billig eller gratis mot avhämtning.

Blir det många vändor att hämta material, så får man "muta" sina vänner med lite god mat eller någon fiffig gentjänst...
8
Bygga och renovera / SV: Bygga ut billigt?
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Igår kl. 22:42 »
De billigaste byggmaterialen är de man kan få gratis, t ex genom att ta vara på från rivningshus. Vissa saker är det dock ingen mening att försöka återanvända (spik, skruv, isolering etc).

Vad har du tänkt dig för standard på utbyggnaden? Vinterbonat eller ej? Ska det dras in el, vatten avlopp osv? Ska det sökas bygglov för den eller tänker du dig ett svartbygge?
Ska du göra allt arbete själv, har du god tillgång till gratis arbetskraft, eller ska du anlita avlönade hantverkare?
9
Övrigt om bygga & bo / SV: Villavagn
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Igår kl. 22:38 »
Det brukar ju inte vara särskilt svårt att komma över hus inklusive tomt för långt under 100000 kr , alltså småpengar jämfört med vad man får betala för en villavagn i drägligt skick.
Dock ska man ha klart för sig att de här billiga husobjekten sällan annonseras ut, man måste själv snoka fram dem, ta reda på vem som äger dem och därefter höra sig för om det kan gå för sig att göra affär.
10
Bygga och renovera / Bygga ut billigt?
« Senaste inlägg av aktagrottman skrivet Igår kl. 22:25 »
Hejsan har en sommarstuga på ca 20 - 25 kvm.
Man kan säga att det är två sovrum och en hall.
Denna skulle jag nu vilja bygga ut, det finns en altan bakom som jag skulle vilja göra dubbelt så stor och bygga ett rum av stort rum av detta, tanken är att detta skall få aggera kök/vardagsrum och ev toalett.

Min fundering är vad det finns för billiga byggmaterial. Gels är det så att jag inte har tillgång till bil utan endast lådcykel. Så hur hade ni gjort?
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

171 gäster, 2 användare
Leif Kahlbom, skogaliten

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser