Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Blåbärsvin  (läst 28245 gånger)

Mårten Swärd

  • Gäst
SV: Blåbärsvin
« Svar #40 skrivet: 25 jan-10 kl 18:59 »
Ja.. En fin kokare har jag redan, kolonn.. Givetvis är det bara eget batterivatten jag tillverkar.. :)

Frågan var ju om det blir någon alkoholstyrka av "egenjäsningen" i blåbärsvinet.. Inte för att det spelar någon större roll men det kan ju vara kul att veta.

jan.angmo

  • Inlägg: 1
    • -
SV: Blåbärsvin
« Svar #41 skrivet: 12 jan-18 kl 16:56 »
Vin på svenska blåbär har jag prövat några gånger men aldrig lyckats.
Jäst typ vanlig bakjäst kan användas med fördel. Jäsningen går snabbare, ca två veckor. Temperaturen kan höjas något, ca 19-20 gr.
Var noga med att avbryta processen samt lagra kallare, 5-12 gr.
Låt stå absolut stilla i en månad, varefter du drar om vinet och lämnar bottensatsen kvar.
Proceduren är samma för alla viner.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

806 gäster, 5 användare (2 dolda)
xaelanar, magnus55, Gröfre Slissing

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tycker det verkar vara en mycket innehållsrik tidskrift. Användbara tips och råd för den nyfikne och för de som vill utveckla sitt bruk med hand och hjärta. Tack!!
/Märit Newberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser