Vad kul! Tackar!
Jag verkar inte kunna skriva in något, har nog inga rättigheter. Dessutom har jag väldigt dålig koll på säsongerna för en självhushållare så det skulle bli rätt torftigt.
Vill däremot gärna lära mig mer och bli inspirerad av folk som vet mer.
Men om någon som är bra på ämnet vill skriva så kan ju en tanke vara att dela in året i de här säsongerna:
-Vår (När de naturen vaknar och man kan plocka de första sakerna ur naturen, t.ex. nässlor och sav. Maten kommer nästan helt från förråden av fryst, torkat och inlagt samt groddar, äggperioden börjar)
-Försommar (när man får de första egna grönsakerna och kan plocka ur naturen)
-Högsommar (när det finns gott om grönsaker av alla slag, och en del frukt)
-Sensommar (när man skördar för fullt ur landen och det finns gott om frukt och bär, lite svamp)
-Tidig höst (äppelskördens start där det finns en del sena grönsaker och gott om svamp)
-Sen höst (rotfrukternas tid och köttperioden när det jagas och slaktas och det finns gott om äpplen, sista svamparna)
-Tidig vinter (när det bara finns lite purjolök, jordärtskockor och kål i landen, man äter av förråden av rotfrukter, fryst, torkat och inlagt samt groddar, fisksäsongen pågår)
-Sen vinter (det sista i landen går åt eller är redan slut, maten kommer nästan helt från förråden av rotfrukter, fryst, torkat och inlagt samt groddar. Fisksäsongen pågår)