Oj, det var många olika lökar! Hur använder du de olika? Björnrot, körvel, åbrodd och ostronört - hur använder du dem?
Använder främst det gröna från lökarna. Några sätter bulbiller som är goda och några får "scapes". För piplök och luftlök som har någorlunda stora lökar i marken och förökar sig bra skördar jag även några bottenlökar och använder som vanlig lök. Testar att låta vitlök stå kvar och bilda tuvor för att skörda "scapes" och enstaka lökar men vet inte om det funkar i norr ännu.
Björnrot är ganska god som fiskkrydda men det mesta åker ner i örtsalt med andra kryddor. Spansk körvel är god i efterrätter och omogna frön är goda som de är. Åbrodd är nog bäst som brännvinskrydda eller möjligtvis för att hålla borta mygg

. Ostronört använder jag inte alls - jag tycker den smakar rå fisk... men den är rätt snygg och klarar klimatet så den får stå kvar.