Vi är två vuxna och två barn, och vi köper också ekologiskt så lång det går.......men eftersom vi har en mager plånbok, så har vi börjat behandla vissa saker som säsongs och lyx artiklar.......helt enkelt därför att vi inte har råd att köpa dem jämt. Bananer, apelsiner, choklad etc. köpes bara till helgen eler speciella tillfällen. Svenska äpplen inköpes efter säsong, i stora lådor och torkas därefter i ringar, och sparas för vinterbruk.
Att göra restan av matsedeln billig hjälper också; matlista, varannan vegetariskt, mycket rotfrukter, odla potatisen själv, baka bröd och kakor själv, etc.
Saft är en sådan där sak som jag har lärt mig koka själv, men trots ransonerande så tog den slut fort, och jag vägrar köpa icke ekologisk. Så, därför köper jag en flaska till helgen, och så dricker vi det till "lördagsgodiset" och söndagsmiddgen.
Kanske låter tråkigt, men jag tycker tvärtom att det ger mer att ha "lyxen" just som en lyx, och inte som vardagsföretelser, det gör att man verkligen njuter av den där chokladbiten när man får den.