Datum: 18 juni, 2003 ;
Nu är det dags göra av med resten av alla pumpor och vintersquash som legat och sett vackra ut hela vintern. I takt med vårvärmen kommer en efter en av dem att bli dåliga och måsta slängas till hönsen.
Här är ett enkelt recept som kan varieras med curry, vitlök, spiskummin, kanel om man vill, men prova först grundreceptet. Det blir en mild och god gryta eller röra som kan ätas till potatis, kokt spannmål eller pasta.
Bryn 3-4 hackade lökar i en järngryta. Tillsätt ett par msk paprikamos (eller en msk paprikapulver), en msk vallmofrön, salt och en dryg msk honung. Häll i en dryg liter pumpa eller vintersquash, skalad och skuren i tärningar, och en kaffekopp med vatten. Låt koka utan lock tills pumpan blivit mjuk och lagom upplöst (om vattnet kokat bort innan pumpan är färdig, så häll på lite mer). Smaka av. Rör i grädde eller syrad grädde (creme fraiche) och ev lite syrat spad och servera.
Petter
petter@alternativ.nu
(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)