Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  orkide  (läst 906 gånger)

Akuma no Kuro

  • Inlägg: 46
    • -
orkide
« skrivet: 18 mar-18 kl 20:43 »
hur länge kan en brudorkide blomma igentligen? har en här hemma som blommat sedan veckan före jul. är som o. den stannat i tiden. inga nya knoppar. inga blommar har vissnat på den. och nu idag såg vi att den har börjat skjuta fler knoppar längst ut på stängeln

Postat med Alternativ.nu´s app


tropfrog

  • Inlägg: 1813
    • Västergötland
SV: orkide
« Svar #1 skrivet: 20 mar-18 kl 12:54 »
Det är väldigt olika inom släktet och även mellan de olika hybriderna. Men generellt så blommar varje blomma hos en phalanopsis längre än andra orkidéer. Jag har varit med om blommor på samma stänger i 6 månader, men då förorenade den sig. Mer normalt är nog 1-3 månader.

Mvh
Magnus


Bianca Castafiore

  • Inlägg: 3009
  • Är ett Mufflonfår
    • Hälsingland
SV: orkide
« Svar #2 skrivet: 22 mar-18 kl 21:14 »
Den behöver ladda ganska länge sedan, men de kan blomma om en gång till samma år med litet tur.
(Dock frös alla mina ögonstenar (inklusive lyckoblomstren och mina så högt älskade nattvioler) när värmepumpen stannade för någon månad sedan...  >:(  :'( )

De skall ha något mindre kväve än normal gödning, annars vanligt NPK, men anpassad för blommande krukväxter i proportionerna, de behöver inte så mycket tillskott som försäljarna försöker ge sken av dock (för mycket gödning kan tvärtom ge saltbränna), vet inte om det är luftrötterna som fixerar kväve?

Förenklar man någonting för mycket så blir det till slut helt obegripligt.
Led and fists are ment to fly...
Support the Yellow Vests, Sweden shall burn until we got equal rights for the people!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser