Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Redskap, verktyg och maskiner / SV: Reservdelar till Greppa häcksax.
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 09:29 »
Greppa är vad jag vet ett märke som Rusta satte på diverse kinesiska prylar för 10-20 år sedan. Har en känsla av att Rusta kanske inte är den mest pålitliga leverantören när det gäller att hålla med reservdelar till sina produkter, men det kan ju löna sig att fråga i alla fall.
Ett tips är att kolla om någon mer servicemedveten kedja har sålt samma häcksax under eget märke (t ex Biltema, Jula/Meec eller Clas Ohlson/Cotech). Om du har gamla papperskataloger sparade, så gå igenom dem och se om du hittar vad som ser ut som samma maskin, och vad den i så fall har för artikelnummer.  Åtminstone Clas Ohlson kan vara förvånansvärt bra på att få fram reservdelar.
Om ingetdera hjälper, så återstår bara detektivarbete på Ebay och Aliexpress för att se om man kan komma på vad ursprungstillverkaren kallar maskinen, sen går det säkerligen att beställa ett gasreglage för några kronor från Kina.
2
Bostad finnes / SV: Hyr vårt torp!
« Senaste inlägg av mcdodovic skrivet Idag kl. 09:23 »
Hej, finns detta erbjudande kvar?

Bästa /J
3
Fårsjukdomar & skador / SV: Tacka som lagt sig
« Senaste inlägg av Danarp skrivet Idag kl. 09:03 »
Glömde svara om mineralerna, men det får dem både i balja och löst.

Hon är lite "låg" tackan, håller sig på sin kant, dock äter och dricker hon och tar hand om lammet. Har varit med om det innan när det varit jobbiga förlossningar att de kan vara lite låga i ett par veckor efter.
4
Brukshästar / SV: Inköp av ponny, tips mottages!
« Senaste inlägg av Efwa skrivet Idag kl. 09:02 »
Jobbet och rädslan att vårda en fånghäst är enormt påfrestande. De kallar det fångest av en anledning.

Man måste ha stenkoll på vad den ska äta, motionera mycket, helst varje dag, förutsatt att den är friröntgad i hovarna. Man bör kunna en hel del om foder eller lära sig. Man ska kunna räkna ut foderstat samt ha koll på hur mycket socker det är i höet och aldrig fodra utan analys på grovfodret. Kraftfoder är det få hästar som behöver.

Man behöver också en reell insikt om hästens hull då den i genomsnitt ökat under de senaste decennierna. De flesta hästar idag är för feta.

Fången kan också ha många underliggande orsaker som några behöver behandling hela livet med relativt dyr medicin. De underliggande problemen kan vara EMS och IR som båda går att "bota" med rätt mat och motion medan PPID är en kronisk sjukdom som aldrig kan botas, behöver medicinsk behandling och hästen kan inte tävla.

Kostnaderna för en fånghäst kan helt plötsligt skjuta i höjden då en akut fas kan uppstå då tillhörande behandling kan förekomma inklusive extra medicin. Hästen måste stå inne 24/7 och ha massor med strö. Att hästen kan fång är inte heller något som alltid är säsongsbetonat. Har du en häst med PPID är både sommaren och kallaste vintern ett stort problem.

För en häst med den utbildningen och lugnet skulle jag betala ganska mycket (30000 - 40000) då utbildning, lugn och ett bra temperament är skitviktigt men med fång som bagage hade jag prutat mycket eller inte köpt alls. Personligen hade jag inte köpt alls, drömhäst eller inte. Jag vet hur det är och det önskar jag inte min värsta fiende.

Däremot kan hästen dra dig och vagn utan problem. De kan dra en tung vuxen person.
5
Fårsjukdomar & skador / SV: Tacka på knä
« Senaste inlägg av javill skrivet Idag kl. 08:37 »
Om hon går stelt men inte haltar när hon är uppe känns det inte som det sitter i klövarna. Såvida hon inte har ont i båda fram. Då kan det resultera i att hon går stappligt istället. Har de fri tillgång till mineraler? Tänker om det sitter i lederna. Om du hjälper henne upp på frambenen, går hon ner på knä direkt igen? Tänker om hon har svårt att komma upp.
6
Fårsjukdomar & skador / SV: Tacka på knä
« Senaste inlägg av javill skrivet Idag kl. 08:33 »
Jag hade gjort rent och sedan sprejat med blåspray mellan klövarna. Bädden behöver var torr på ytan. Kalk kanske kan hjälpa, svamp och röta gillar sur miljö.
7
Fårsjukdomar & skador / SV: Tacka på knä
« Senaste inlägg av Elisabeth Zachariae skrivet Idag kl. 08:23 »
Glemte säga att hon gick stelt/ besvärad  då hon var uppe och gick, men nu är det bara på knä som gäller. Har alla tänder , äter, dricker
8
Fårsjukdomar & skador / SV: Tacka på knä
« Senaste inlägg av Elisabeth Zachariae skrivet Idag kl. 08:14 »
Hon är jättebra i hullet, och har intill nyligen varit ledertackan. ( alla har bra hull). Nån idé om behandling ? Jag behandlar m tvätt/ såpflingpr och desinficerande pulver både på klövarna o ströbädden.
9
Fårsjukdomar & skador / SV: Tacka på knä
« Senaste inlägg av javill skrivet Idag kl. 08:03 »
Hur är hon i hullet? Haltade hon när hon var uppe och gick? Svamp, strålsvamp(?) kan nog också orsaka smärta om det blir lite mer.
10
Fårsjukdomar & skador / SV: Tacka på knä
« Senaste inlägg av Elisabeth Zachariae skrivet Idag kl. 07:51 »
Tack för svar. Haft får i 15 år , och haft båda kött, ull och skinnproduktion, och håller på att ta farvel av dom sista 5 när det är dags. Min äldsta är en kastrerad bagge på 14 år hur pig somhelst, så har ju hoppats på att alla följar m på sommarbetet där dom är väldigt uppskattade som naturvårdare. Dom ända klövproblem dom har är somsagt svamp. Detta kommer när klövern vikar sig och smuts/ fukt samlar sig, och ett vit pulver syns. Tro nu inte att jag struntar i att klippa klövarna ! Avverkar ca varannan månad, rensar, behandlar. Årsak till detta är att underlaget både sommar och vinter är mjukt, och kanske en ärftlighetsfaktor också. Men, iallafall jag, tar inte bort p gr a snabbväxande klöver. Dom kan gå ut o inn som dom vill, håller torrt inne o frit för gjytja ute. Har pratat m veterinär, han viste ingenting . Ska ringa en annan som kanske vet mer om får. Om han säger det är slut, då är det det. Har också tänkt på artros p gr a åldern. Känns bra att prata m nån om det, det är ju en sorg när ens gamla vänner inte mår bra
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Längtar alltid till nästa nummer. De kommer aldrig tillräckligt ofta!
/Annelie R

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser