Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hur mycket socker behövs eg?  (läst 1166 gånger)

aino

  • Inlägg: 130
Hur mycket socker behövs eg?
« skrivet: 20 mar-06 kl 14:37 »
Jag har läst flera recept på bakpulverbröd som är lite grövre (tex i Arlas småhäften) som bakas i form. Jag tycker dock att det verkar vara mycket socker i dessa eftersom man både ska ha 0,5 dl sirap/honung och 0,5 dl lingonsylt. Kan man inte bara skippa honungen? Sylten är ju söt i sig.

Målet är ju mörkt, nyttigt, (mjölkfritt) bröd!

Dessutom har jag upptäkt att om man blandar socker med jästen så smälter den, gör det här någon skillnad för min bakning tro?

Eulalia

  • Gäst
Re:Hur mycket socker behövs eg?
« Svar #1 skrivet: 20 mar-06 kl 15:45 »
om jag förstått saken rätt, så "äter" jästen sockret.
Det gäller att inte översockra, men att ge jästen det den behöver.

Hur det ligger till med bakpulver har jag inte en aning om.

manna

  • Inlägg: 3788
    • -
Re:Hur mycket socker behövs eg?
« Svar #2 skrivet: 20 mar-06 kl 15:55 »
Jag hade hellre slopat sylten.
Tycker du att det är upprörande? Jag tycker att det är roligt. Det är därför jag är gladare än du är.

http://hemmaljunga.blogspot.se/


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

378 gäster, 1 användare
Oskari

* Forum

* Om tidningen Åter



- Höjdpunkt när tidningen kommer, väldigt bra tidning
/Jenny

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser