Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: drake3 skrivet 15 sep-19 kl 11:01

Titel: Gott med Rönnbär
Skrivet av: drake3 skrivet 15 sep-19 kl 11:01
Finns det någon som har recept, där det blir gott med Rönnbär utan kilovis med socker?
Läste ett med 5liter Rönnbär och 5kg socker.....jisses.
Titel: SV: Gott med Rönnbär
Skrivet av: malarmaster skrivet 15 sep-19 kl 12:56
provat stewia? Naturligt sötningsmedel,finns i många affärer idag,går att odla själv. Har också börjat användas i produktion för att undvika socker och syntetiska sötningsmedel. Använder det själv ibland. problemet är bara dosering. det sötar enormt mycket mer än socker så man får prova sig fram.
Titel: SV: Gott med Rönnbär
Skrivet av: mattias_33 skrivet 15 sep-19 kl 19:24
Gör dom rårörd. en tredje del socker mot mängden rönnbär.
http://lifebylisen.com/viltskola-del-47-ronnbar/ (http://lifebylisen.com/viltskola-del-47-ronnbar/)
Titel: SV: Gott med Rönnbär
Skrivet av: Svart skrivet 16 sep-19 kl 11:27
Jag har gjort rönnbärsgele och fått till konsistensen med en mindre mängd socker, hade väl pektin i misstänker jag (det var förra året) men gelen blev näst intill oätlig. Smakar hemskt.
Titel: SV: Gott med Rönnbär
Skrivet av: båten skrivet 17 sep-19 kl 00:23
Gillar syrlig smak, och tillsätter Rönnbär till Äppelkompott, även det osötat, men är förstås sötare än Rönnbär.

 Rekommenderar det, socker ger tråkiga, onödiga sjukdomar med tiden, försurar, åldrar i förtid, ger depression/energibrist, näringsbrist - det kostar extra näringsämnen för kroppen att bryta ned o ta hand om det.
Titel: SV: Gott med Rönnbär
Skrivet av: Jesus Kristus Är Guds Ord skrivet 24 aug-20 kl 16:46
tsm med äpple eller andra bär så kanske det blir gott i saft, och sötare? fick tag på "100% frukt" juice som hade gått ut för ett år sedan, och den med äpplesaft och bär hade klarat sig mycket bättre än den utan bär.

sen kan man ju byta ut sockret mot honung. tycker också det verkar enormt sött med så mycket socker de har i recepten på saft, sylt och annat. testade igår med bara en bråkdel av sockret och lite honung,  krossade och kokade björnbär och tycker det är mycket sött. trots att jag hade i askorbinsyra dessutom. sägs att sockret hjälper till med hållbarheten?


 (:)  Rensat bort utanför ämnet. /Torpjens