Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mer tankar om att röka eget kött och fisk  (läst 5193 gånger)

Håkan B

  • Inlägg: 604
    • Värmland
SV: Mer tankar om att röka eget kött och fisk
« Svar #20 skrivet: 04 okt-20 kl 17:14 »
Vet inte om det är rätt tråd men försöker ändå . Tänkte bygga rök kåta för både varmt och kallrökning. Är det någon som har gjort det som kan gajda mig ?

Landet

  • Inlägg: 803
    • Västerbotten
SV: Mer tankar om att röka eget kött och fisk
« Svar #21 skrivet: 16 okt-20 kl 13:12 »
Ja vad vill du veta?

Jag har ett "utedass" med kamin. Kallrökning så är det bara man har ett långt rökrör in i "dasset". varmrök så har jag kaminen i "dasset" (99% av rökningarna är varma).
Röker med barkad björk eller alved. En termometer i "dasset" så man ser tempen är att föredra. Köttermometer kan vara bra till en början.
Jag brukar lägga mitt kött i 8-9% saltlake i tre dagar innan rökning. Torrsaltning funkar också men större felkälla i början.

 

Ebbe W

  • Inlägg: 17
    • Östergötland
SV: Mer tankar om att röka eget kött och fisk
« Svar #22 skrivet: 28 apr-24 kl 21:49 »
Har rökt färdigkokt julskinka i en stor klotgrill med snakemetoden. Blir toppen efter ca 2 timmar. Har använt trä från körsbärsträd... Torrsalta några dagar innan...


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

347 gäster, 1 användare
von tratt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Bästa tidningen. Köper ingen annan än denna.
/Christina K

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser