Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Använda färskt kogödsel  (läst 787 gånger)

ärt

  • Inlägg: 812
    • Halland
    • www.lillanabben.se
Använda färskt kogödsel
« skrivet: 13 aug-23 kl 09:41 »
  På vissa ställen såg saladen klen ut. Det blev mycket salad sått. Alla fröpåsar som samlat sej under årens lopp tömdes.
 På vissa huvuden var där tre stora sniglar och åt. Gör väll inte så mycket då mängden salad är riklig. Men man tänker ju nästa år om sniglarna kommer innan grödan växt till sej.
 Gick ut på åkern där bondens kor går. Tog med spade färska ej intorkade komockor o fyllde en murar spann till hälften. Restan vatten upp till kanten o röra med pinne. Hälde över i vattenkannan, tog bort strilen och lade strängar runt saladen. När så denna blandning torkat blev där som en tunn tretex skiva. Inga sniglar där sedan dess.
 Och då jag inte täckt saladen har den mycket jord på sej. Hade jag tidigt lagt på koblajeblandningen så kanske även den av regnet upp skvätta jorden inte funnits på saladen?
 Kommer att prövas nästa år!
Lämna nuet. Gå till nyet. Rösta blankt.
 Nuet: där du är nu med kropp och sinne. Nyet: där du vill vara med kropp och sinne. Vägen dit?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

295 gäster, 6 användare (1 dolda)
xaelanar, biggelina, LimJans, Banelinjen, nyhem

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser