Ja, jag bjuder på mitt pomodoro-bröd här då:
5 dl mjölk
50 g jäst
12 dl vetemjöl (till att börja med)
2 msk socker
1 msk salt
2 dl krossade tomater
2 pressade vitlöksklyftor
(skinka, valfritt. Jag hade inte det i)
2 msk basilika
Värm mjölken och smula ner jästen i den och rör ut jästen. Blanda ner övriga ingredienser utom tomat, vitlök o basilika (och skinkan om man vill ha sån i). Blanda om degen ordentligt. Tillsätt tomaterna, vitlöken mm och bearbeta i ytterligare 1 min. Nu är degen jättekladdig, så jag brukar alltid få ta i ytterligare mjöl i utbaknings- o jäsningsprocessen. Kanske 4 dl eller så. Man får känna sig fram. Låt degen jäsa 15 min, bearbeta degen och låt jäsa ytterligare 15 min. Arbeta ut degen till 2 limpor eller till småbullar. Låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 250 grader, när brödet sätts in så ställs värmen ner till drygt 200 grader. Grädda limpor i 30 min, bullar något kortare.
Med skinka i och utbakat som småbullar är detta ett prefekt picknickbröd! (VIll man inte ha skinka i så kan jag tänka mig att fetaost kan passa bra i också!)