jag har japanska vaktlar, varför? därför att de var de första jag sprang på.
de ger lite större ägg, vilken är trevligt, inte SÅ pyssligt att skala.
vi fick nägra ägg och ett av dem kläckte vi i maskin, men den klarade isg inte för vi var så oerfarna.
pratade med küller i norrtälje och han sa att det är pyssligt att få fram den, det tar några gånger. de behöver mycket värme, färskt vatten, men de drunknar lätt så man får ha stenar i.
sedan skall man ha tror jag 38 grader i lådan de är i och säna med 3 grader / vecka, och det kan ju vara svårt att åstakomma.
tänkte ge mig på ett försök i sommar.
vaktlarna har i alla fall varit de mest lönsamma djuren.
folk kommer förbi och vill köpa äggen till den grad att jag inte ätit vaktelägg alls sedan vi köpte nya...
mina finns i en bur i hönshuset, och jag måste säga att de skitar ber rejält i förhållande till andra.
mest skitigt tycker jag det blir med halm.