Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Uppland Kor bortskänkes  (läst 569 gånger)

Marifa Oks

  • Inlägg: 2
    • Uppland
Uppland Kor bortskänkes
« skrivet: 06 sep-21 kl 18:56 »
mina två sällskapskor 12 år måste jag skänka bort. De kom till mig som småkalvar. de har själva fått 5 kalvar. De har handmjölkas. De har aldrig varit uppbundna inne. De har gått ute på dagarna året runt. De är lätthanterliga men envisa. De kallas för "mina stora hundar". De gör inte mycket nytta nu  men betar rent. De har fått ensillage, torrhö, och kross och en massa andra goa saker. De är friska för åldern och har i stort aldrig varit sjuka. Riktiga kelgrisar. Gillar hundar, katter och höns och barn.
Nu har jag blivit lite med åren och ska inte arbeta hårt- Därför måste jag försöka hitta ett hem åt dem.  Jag vill skriva ett avtal om deras bortgång där det bl.a. ingår att slippa transport till slakteriet. Hör av dig om du är intresserad så att vi får prata om hur det ska gå till/Marifa

mattias_33

  • Inlägg: 1074
    • Hälsingland
SV: Kor bortskänkes
« Svar #1 skrivet: 07 sep-21 kl 07:22 »
Nu bor jag för långt bort. Men andra kanske undrar. Slippa transport till slakteriet. Innebär begravning eller hemslakt?
Önskar mig en kramsjuk säng och matpartner i livet! Av kvinnligt kön.

Marifa Oks

  • Inlägg: 2
    • Uppland
SV: Kor bortskänkes
« Svar #2 skrivet: 07 sep-21 kl 09:02 »
jag kan förstå att du frågar- Inga kossor får begravas hemma och jag sänder dem för s.k. destruktion. Lagar måste följas. Hemslakt kallas det för och  med skicklig slaktare så går det snabbt och smärtfritt. hoppas du får svar som är begripligt.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

212 gäster, 9 användare (1 dolda)
DennisCA, Grönvila, sarwen, Be, Johaniskogen, Theanne, Niklas Nyström, LimJans

* Forum

* Om tidningen ÅterVilken underbar inspiration!
/Anneli Ullergård

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser