Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kompost. ...I min grop skola maskarna finna...  (läst 327 gånger)

vendere

  • Inlägg: 3
    • Östergötland
Kompost. ...I min grop skola maskarna finna...
« skrivet: 02 mar-21 kl 15:07 »
Hej!
För en vecka sedan hade vi 15 minusgrader och komposten hade väl frusit då. Nu har det blivit varmare och när jag öppnade komposten såg det ut så här, termometern visade 40 grader. Mycket maskar. Jag köpte maskar av någon här 2018 och har efter det inte sett till en enda mask. Men nu minsann Var det fullt både uppe under locket och längst ner. Jag undrar är det värmen som de har sökt sig till i kanterna eller varför denna anhopning just vi locket och vid uttaget där nere? Är det någon som vet så svara gärna. Trevligt och se masken Göra sitt arbete i alla fall :-) Lyckades inte förminska bilden.

kretslopp

  • Inlägg: 1842
  • 68 år arbetat med lantbruk skog, har mindre gård
    • Småland
SV: Kompost. ...I min grop skola maskarna finna...
« Svar #1 skrivet: 02 mar-21 kl 15:20 »
Dom maskar du ser är nog domflesta av dom du har. Dom tycker det blivit lite väl varmt i din kompost så dom söker sig till dom svalaste platserna. (hittar ingen bild) Grattis att du har gott om mask. Jag har inga maskar som syns nu men det finns säkert ägg så om ett par veckor kommer det att krylla. Först av små vita som sen blir stora brunröda.
kretslopp

vendere

  • Inlägg: 3
    • Östergötland
SV: Kompost. ...I min grop skola maskarna finna...
« Svar #2 skrivet: 02 mar-21 kl 15:29 »
Tack för svar. Ja mina är rödbruna. Jag tömmer ca 1/3 del av komposten var 6 e vecka ungefär, och efterkomposterar så då sprids ju masken vidare. Härligt att det går mot vår i trädgården.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

152 gäster, 1 användare
Morgain

* Forum

* Om tidningen ÅterKan verkligen rekommendera denna utmärkta matnyttiga publikation! Blir förvånad varje gång den dimper ner hur bra och detaljerade artiklarna är. Dessutom mycket inspirerande. :)
/Anders Ö

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser