Tack för svar! Har plockat med varmt vatten innan och det gick fint. Frågan är om det funkar lika bra dagen efter? Så mycket lugnare att fånga tupparna från pinnen på kvällen men trist att stå i mörkret och plocka. Plus att jag har familjelivet att sköta allena för tillfället och småttingarna vaknar titt som tätt. Att fånga tupparna under dagen tyckte jag blev för kaosigt. Har flått oxå men tycker nog att skinnet och fettet där i är lite för smaskigt för att utelämna. Ok så hängmöra är överdrivet? Trodde att eftersom jag inte vill koka soppa eller gryta på dem att det var nödvändigt att möra dem.
Inte en endaste detalj av det du kan köpa i frysdisken är hängmörad och knappt det färska heller.Man mörar i frysen helt enkelt, och unga djur är faktiskt unga djur, mjälla och fina i köttet.
Jag tycker att hängmöra är viktigt. Mina första år som tuppdräpare så stoppade jag dom direkt i frysen, vilket blev det segaste jag ätit. Men numera får dom hänga några dygn, kanske 20-30 dygnsgrader om man ska vara så petig.
Inga problem att låta djuret hänga någon dag och sedan plocka eller flå, med skinn fjädrar och inkråm kvar, jag gör så med både ringduvor och änder.Bloda av ordentligt bara men det görs ju om man hänger den med huvudet nedåt.
Du kör vi 40 dygnsgrader med huvudet nedåt! Kan man ”hänga” i kylen? Känns fräschare av någon anledning.
Fräscht?Beror ju på vad du har i kylen...Men visst funkar det.
Brukar aldrig hängmöra själv. Slaktar en 20-30 tuppar varje höst.Däremot marinerar jag alltid några dygn till en vecka innan tillagning.
Grattis, du har kommit till en handlingsplan. Lycka till!