Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Lammpölsa  (läst 12675 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Lammpölsa
« skrivet: 09 nov-03 kl 22:30 »
Datum: 2 september, 2002 ;


Till middag kan man sedan provsmaka storkoket av pölsa. Hjärtslagen (hjärta+lungor) bör alltså legat i blöt över natten, med ett snitt i hjärtanen. Har du annat småkött kan du använda det också. Skär allt i småbitar och koka i lättsaltat vatten, precis så det täcker, i en stor gryta. Ta upp köttet, låt rinna av och mal det sedan i en köttkvarn. Nu ska det kokas korngryn, det ska vara lika mycket kokt korngryn som malet kött. En dl korngryn blir vid kokning ca 3 dl. Koka grynen i spadet från köttet. När grynen kokt färdigt blandas de med köttet och ganska mycket fräst lök.
Sedan kommer kryddningen: mejram och vitpeppar, kryddpeppar och kryddnejlika, lite ättika och lite sirap. Man vill gärna få en liten sötsurbrytning, ett alternativ är att smaka av med spad från inlagda rödbetor.
Receptet i sig är väl inte så snabbt, men när man väl fryst i påsar eller kokat in pölsan på burk, går det snabbt att värma den och servera med kokt potatis, stekt ägg och inlagda rödbetor.
 

Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

479 gäster, 3 användare
Rodgar Den Frie, Galaxie, von tratt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Senaste numret (3/19) var verkligen jätteintressant (även om alla brukar vara intressanta). Gillar artiklarna om framtiden och skulle gärna läsa mer om alternativa, positiva framtidsvisioner (det är dags att se något annat än kollapsbaserade domedagsprofetior). Vill också lära mig mer om olika toalettlösningar.
/ Hanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser