Porkert 150 har jag klurat lite på också. Du får som sagt rapportera tillbaba sen när du provat. Pressen har jag provat till vetegräs och den funkade fint.
Vi har en Porkert 150 från Kvarnspecialisten. Den maler allt, säd, bönor/linser/kikärtor, linfrön, majs osv. som är gott att blanda i bröd m.m. Ska man mala feta frön är det bra att blanda med säd eller kikärtor, annars klibbar det fast på 'malskivorna' (vad dom nu kan heta).
Köpte den egentligen för att mala chili- och paprikapulver och kryddor, det funkar den också bra till.
Robust, hyfsat lätt att rengöra och priset var minst sagt rimligt. Tror den kommer att hålla MÅNGA år.
Se till att ha en stadig bänk eller tungt bord att skruva fast den i bara ... man får ta i lite när man vevar.
Mjölet blir ungefär som grahamsmjöl på finaste inställningen. Vill man ha "vetemjöl" får man nog skaffa en annan slags kvarn + sikt.