Hejsan!
Jag har provat att garva tre baggpungar och ett litet lammskinn samt ett mårdskinn i te och därefter fettgarvat/fettat in dem.
Ena baggpungen uringarvade och fettgarvade jag med avocado och äggula och olivolja... har behövt återfetta den då den kännts lite torr. De två senare skinnen är ännu inte klara utan fettgarvas just nu, dock utan hjärna som huvudingrediens och tran eller ister...
>Frågan är kan man betäckna det som fettgarvat om man tar äggulor, vatten, olivolja och något lite såpa och fettar in skinnen med? Finns det en risk att skinnen inte är helt igenom garvade? Hur länge ska de ligga i te om mán garvar i det? Lär innehålla ungefär 20% garvämnen. Började med svagt te och spädde på med starkare. Skinnen låg i ungefär 2 dygn...
Nu börjar mårdskinnet tappa lite av pälsstråna... och jag vill behålla dem kvar. Hur ska jag göra för att de ska sitta kvar?
Är det någon mer som provat att garva med någon alternativ metod till traditionellt krom eller bark och alungarvning?
Vill gärna höra hur det gått och hur ni gjorde!