Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hydropress Flamco P 24lit liggande  (läst 1122 gånger)

monica loftin

  • Inlägg: 1
Hydropress Flamco P 24lit liggande
« skrivet: 01 apr-18 kl 04:05 »
Strömmen till pumpen har varit påslagen vid 4 månaders bortovaro. Hade inte värmeledningen i vattentillförselslangen på men vet ej om vattnet frusit i slangen. Tryckmätaren visar inget tryck. Öppnade kranarna och lät det lilla vatten som fanns i ledningarna rinna ut. Tryckte in en tryckmätare i hydrpressens luftventil men det sipprar ut vatten där. Det droppar nu från ventilen om jag inte har ventilhuven påskruvad. Hur får jag ut vattnet?Hydropressen är 6 år. Går den att rädda? Råd och förslag mottas tacksamt!

torbjorn

  • Inlägg: 10823
    • Medelpad
SV: Hydropress Flamco P 24lit liggande
« Svar #1 skrivet: 01 apr-18 kl 08:09 »
Om det kommer ut vatten vid luftventilen så är troligen gummiblåsan trasig. Om sådan går att få tag i som reservdel, så är det vanligtvis lätt gjort att byta den.

Börja med att ta loss hydropressen, vänd den med vattenanslutningen nedåt och låt allt vatten rinna ut. Släpp ut allt eventuellt tryck ur luftventilen genom att trycka in pinnen med t ex en nagel tills det slutar pysa. Skruva sedan loss flänsen i änden med vattenanslutningen, ta ut gummiblåsan och avsyna den noga.  Beroende på hur skadan ser ut så kan det eventuellt gå att laga den med självvulkande lagningslappar som man lagar en cykelslang.
Innan du sätter ihop, så kolla om det finns något vasst inne i tryckkärlet som kan ha orsakat skadan på gummiblåsan, och putsa/slipa bort det i så fall.
Byt luftpåfyllningsventilen (vanlig schraderventil, likadan som används på bilhjul) om den verkar opålitlig.
Fyll på luft till rätt förladdningstryck (vanligen 0,9 gånger pressostatens tillslagstryck) innan du kopplar in hydropressen till vattenledningen och försöker köra igång pumpen.

Sitter pumpen hopbyggd med hydropressen eller separat? Finns den inomhus eller är det en dränkbar pump i brunnen?

Om man har en hydropress som har tendens att förbruka gummiblåsor så kan det vara bra att ha en ny blåsa liggande i reserv.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Genuin och läsvärd! Bra tips och idéer för att stå på egna ben.
/Camilla W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser