Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Gotland volontärspar välkomnas till gotländsk gård  (läst 1233 gånger)

Vis gård

  • Inlägg: 8
    • Gotland
Gotland volontärspar välkomnas till gotländsk gård
« skrivet: 02 mar-18 kl 13:06 »
Hej!

Vi är ett par i 40-års åldern som bor på en vacker gård strax norr om Visby på Gotland. I år vill vi välkomna två volontärer att samverka med oss. Här kommer lite fakta:

Om gården
Gården är på ca 17 hektar och består av åker, trädgård, skog, ängsmark och betesmark. Vi brukar gården för självförsörjning av grönsaker, örter, frukt och bär, ved och virke. Vi har även en liten fårbesättning (för närvarande 12 tackor) som håller markerna öppna och förser oss med gödsel (och ibland även kött). Anledningen att vi bor på en gård är att vi älskar att jobba fysiskt och att skapa utomhus, samverka med naturen, ha händerna i jorden, odla vår egen mat och ha närhet till djur, fåglar och växter. Vi har i nuläge inget syfte att gården ska ge oss intäkter eller att vi ska producera för avsalu. Däremot delar vi gärna med oss av det överskott som det ofta blir under odlingssäsongen. 

Om oss
Helena är utbildad landskapsingenjör och har lång erfarenhet av arbete med trädgård och på senare år även landskapsvård och permakultur. Hon driver ett eget företag. Fabian är utbildad biolog och har arbetat med natur- och kulturvård merparten av sitt liv. Just nu jobbar han halvtid med landskapsvård. Vi har gedigen erfarenhet av grönsaksodling, skogsarbete, ängsskötsel, hamling, djurhållning, permakultur, biodynamisk odling, vegetarisk matlagning, mjölksyrning, torkning av örter, snickeri, hantverk, hållbarhetsfrågor och mycket annat – helt enkelt sådant som krävs för att kunna bo på landet och driva en gård för självhushåll.
Utöver vårt praktiska och yrkesmässiga intresse för odling, trädgård och natur- och kulturvård har vi båda alltid varit nyfikna på inre utveckling, i oss själva, i parrelationer och i grupper. Vi har båda praktiserat Zen-meditation, mindfulness och yoga i många år.  Helena har hållit soloretreat och kurser i mindfulness och tantra. Denna dimension spelar en allt viktigare roll i våra liv och vi brinner för att hitta frid och frihet i oss själva och i relation till varandra och våra medmänniskor.

Det här kan vi erbjuda
Vi kan erbjuda en plats där du får lära dig och vara med om hur man odlar grönsaker och driver en ekologisk gård för självhushåll. Vi delar gärna med oss av våra kunskaper om ekologi, hållbarhet, odling, byggnadsvård, osv. Vi bjuder även gärna in dig till vår resa som handlar om inre utveckling, yoga, meditation, parrelationer, sociala möten, mm.
 
Vi söker efter er…
…som är praktiskt lagda och redan har viss erfarenhet av odling och att leva på landet. Vi uppskattar om ni har grundläggande kunskaper om snickeri och hantverk eftersom det alltid finns mycket att fixa, bygga och renovera, men det är inget måste. Vi vill gärna att ni är självständiga, har gott ordningssinne, lätt för att ta eget ansvar och även kan tänka er att själva ta hand om gården när vi är bortresta några dagar.
Därför välkomnar vi i första hand ett par som kan tänka sig att stanna här hos oss en längre tid, i bästa fall hela odlingssäsongen.

Det praktiska
•   Ni bor i en mysig byggvagn på ca 20 kvadrat med eget litet kök och tillgång till utedass och utedusch med varmvatten. Huset vi bor i är stort och ni får tillgång till badrum, vårt stora kök mm när det behövs, men en del rum vill vi också ha för oss själva.
•   Vi står för mat (i huvudsak vegetarisk) och äter kanske en gemensam huvudmåltid per dag som vi delar ansvar för att laga. Övriga måltider intar ni på egen hand.
•   Ni arbetar ca 6 timmar per dag och är lediga två dagar i veckan.
•   Vi arbetar tillsammans men ni får också egna projekt att pyssla med.
•   Ni är beredda att ta hand om gården själva under vissa kortare perioder.
•   Vi börjar med en testperiod på 1-2 veckor och om det känns rätt för alla stannar ni en längre tid.
•   Vi utvärderar regelbundet, minst en gång i veckan, hur arbetet och samvaron fungerar och delar med oss av hur vi mår och trivs tillsammans på gården.

Vänligen kontakta oss i första hand via mejl, fabian.mebus@hotmail.se

Vis gård

  • Inlägg: 8
    • Gotland
SV: volontärspar välkomnas till gotländsk gård
« Svar #1 skrivet: 19 mar-18 kl 09:01 »
Ett litet tillägg:

Man måste inte vara ett par för att komma som volontär till oss. Två vänner går också bra. Vi tror dock att det är fint att vara två, för sällskapets skull, eftersom vi ofta är borta dagtid.

Och, om man inte kan stanna hela säsongen kan vi säkert hitta andra lösningar. Men absolut minst en månad önskar vi att du stannar, annars blir det för rörigt för oss.

Välkommen!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- En tidning med djupa rötter.
/Margit

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser