Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vattentemperaturen växlar i duschen  (läst 1263 gånger)

torptomte

 • Inlägg: 30
  • Västergötland
Vattentemperaturen växlar i duschen
« skrivet: 15 dec-17 kl 09:52 »
Ända sedan jag ändrade temperaturen på beredaren så växlar det i duschen, det blir mindre tryck och kallare vatten, sekunden senare varmare och högre tryck. Är det något med beredaren eller har duschblandaren gjort sitt?  Det blev samma sak för några månader sedan sen löste sig problemet av sig självt. Kan tillägga att det är mycket järn i vattnet så man får rengöra filter osv ofta i blandaren. Tänkte ifall de sätter sig någonstans där man inte tänkt på?

Postat med Alternativ.nu´s app


ärt

 • Inlägg: 511
  • Halland
  • www.lillanabben.se
SV: Vattentemperaturen växlar i duschen
« Svar #1 skrivet: 15 dec-17 kl 11:24 »
 Hur är det med varmvattnet i handfatet?
Samma problem där?
 Harv du fått ordning på cirkulations pumpen? Det var ju nått där som var som det inte skulle. Skrev där att tappvattnet o elementet inte har med varandra o göra men det kanske det ändå har. Vad händer om du stänger av cirkp. som är till varmvattnet? Blir då elementet svalt?
 Hoppas du finner lösning.
Ställ Ljuset i skäppan, det är där det behövs.

torbjorn

 • Inlägg: 10823
  • Medelpad
SV: Vattentemperaturen växlar i duschen
« Svar #2 skrivet: 15 dec-17 kl 15:16 »
Det är vanligt att gamla termostatblandare krånglar och kärvar ibland, sen går de till sig och kan fungera bra ett tag utan åtgärd, sen blir det några veckors krångel igen osv.
Det kan nog vara idé att plocka isär blandaren emellanåt och tvätta delarna i något surt som har förmågan att lösa metallhaltiga avlagringar som har följt med vattnet.

pepan

 • Inlägg: 1
  • Småland
SV: Vattentemperaturen växlar i duschen
« Svar #3 skrivet: 15 dec-17 kl 18:33 »
Prova att ta bort blandaren o rengör silkorgarna som sitter på ingående på blandaren, har du växlande tryck kan detta bero på att du inte har luft i hydrofontanken kolla vattenpelaren på tanken luften ska vara på ca halva

Jarina

 • Inlägg: 4
  • Skåne
SV: Vattentemperaturen växlar i duschen
« Svar #4 skrivet: 01 maj-18 kl 17:37 »
Det låter som ett problem vi hade i stugan. Det avhjälpes med att trycka in mer luft i hydrofortanken. på så vis får pumpen lite längre vilintervaller. Och temperaturen växlar inte så snabbt beroende på om pumpen (i vårt fall djupborra) går eller inte.
Eller nu har det gått så pass lång tid så du kanske har löst det?

kretslopp

 • Inlägg: 1255
 • 67 år arbetat med lantbruk skog, har mindre gård
  • Småland
SV: Vattentemperaturen växlar i duschen
« Svar #5 skrivet: 01 maj-18 kl 19:05 »
Det sitter nästan alltid en kallvatteninblandare vid övertrycksvenilen, den ska se till att man inte skållar sej på varmvattnet. Den är inställd för att jobba mot 70 gradigt vatten om varmvattenberedarens temperatur blivit nedställd kan det bli så att den ändå blandar in kallvatten. Så ställ upp beredartemperaturen till 70 grader så slipper du dom här problemen. Nä varmvattenberedarens temperatur är nedställd får du också en dålig omblandning av det kallvatten du släpper in i beredaren en del av det kalla vattnet paserar ut i stället för varmvatten. Så det kan också vara en del av problemet.
kretslopp


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Köpte numret främst för att jag tänker lära mig spinna, men förutom det fanns mycket annat intressant, som skötsel av naturbetesmarker och hoppfulla nybörjarbrev!
/Johanna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser