Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Workshop - Naturens Apotek 8/7  (läst 458 gånger)

Rackarungens

  • Inlägg: 5
    • Uppland
Workshop - Naturens Apotek 8/7
« skrivet: 05 jul-17 kl 09:11 »
Våra förmödrar var tvungna att förstå naturen för att överleva och det var hit hon vände sig för att hålla sig och sin familj frisk. Här finns värdefull kunskap och läkekraft för dig att ta del av!

Lär dig om växterna på våra blommande sommarängar och hur du bäst tar tillvara på smärtstillande ämnen från älgört eller rengörande saponiner från björklöv. Under denna kurs går vi igenom olika beredningsmetoder för att extrahera välgörande ämnen ur läkeörter.

Du kommer att lära dig bereda din egen örtmedicin som du får ta med dig hem tillsammans med recepthäfte med information, du får smaka på olika örter och jag berättar om de mytomspunna flygsalvorna vars recept häxorna mottog av djävulen själv.

All denna kunskap är från en tid som föregick vårdcentraler och syntetiska läkemedel, när naturen var det som höll människan vid liv, en tid då örter och kryddor värderades högre än guld.

Detta är en annorlunda och stämningsfull upplevelse i naturskön miljö på Överjärva Gård i Solna. Jag bjuder på hembakta frökex och örtte.

Bokningsvillkor och anmälan https://simplesignup.se/event/97887


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

49 gäster, 2 användare
Banelinjen, Vispen74

* Forum

* Om tidningen Åter- Bääästa julklappen!
/Emma

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser