Doris och Börje!
Läste här nu att ni lägger in precis som med gurka, hur gör ni då? Har aldrig lagt in gurka iheller.. Men ska prova nästa säsong [emoji4]
Tack på förhand
Mvh Susanne
Postat med Alternativ.nu´s app
Jag testade att göra en variant på bostongurka.
För bästa resultat så skall dom vara väldigt fasta. Men smakerna blir lika goda även om köttet är lite mjukt.
Denna varianten är en syrning.
Man behöver squach/ västeråsgurka.
Paprika helst ekologisk 1 per 1-2 L burk
1 medelstor gul lök
Senapsfrön och honung
Tärna Squachen i bitar som inte överstiger 1 cm eller mindre än 4 mm.
Låg detta i en bunke och strö på lite salt omkring en matsked per 2 L
Hacka löken och paprikan ganska fint.
Slå på senapsfröna ca 1/4 dels på påse men det skadar inte med mer.
När du ser att det börjar vätska sig så börjar du ösa ner det i konserveringsglas.
När du är omkring halvvägs så tar du en toppad tesked honung och släpper ner i burken.
Sedan fortsätter du packa i din röra.
Det skall packas ganska väl så att man trycker ut det mesta av luften.
Slå på av vätskan så det precis täcker.
Fyll inte burken mer än 80% för på toppen trycker man ner en plastpåse sommar har haft i en tesked salt och fyllt på med vatten innan man knyter den.
Jag knyter helst så långt upp som möjligt för att det blir lättare att plocka upp den sedan.
Stäng locket, ställ burken på en tallrik, gärna där solen kommer åt att värma annars hyfsat varmt.
Nu kommer det att börja bubbla och vätska kommer tryckas ut. När det har slutat prata så är det klart att äta eller ställa svalt för senare förtäring.