Dela detta:
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hur saltar man makrill/sill.  (läst 2328 gånger)

jagguima

  • Inlägg: 1
    • Bohuslän
Hur saltar man makrill/sill.
« skrivet: 09 jun-16 kl 19:27 »
Jag ska ge mig på att salta makrill som jag fiskar själv, för att sedan äta den salt och lägga in den till inlagd makrill.
Jag har tillgång till jordkällare. Jag har varit med och gjort det förut. Då gjorde vi så här: Först torrsaltade makrillen ett tag sen la vi den i en tunna med saltlake där den låg tills vi tog upp den.
Det jag inte vet är hur länge vi torrsaltade den och hur mycket salt det skall vara i saltlaken.
Är det någon som vet hur det går till och hur mycket salt det skall vara i saltlaken?

Fnixen

  • Inlägg: 104
    • Öland
SV: Hur saltar man makrill/sill.
« Svar #1 skrivet: 10 jun-16 kl 10:01 »
Rensa sillen och blodlaka den ett dygn i saltlake så att blodet drar ur sen kan du lägga dem i en ny lake. Görs med fördel på årets första sill som är fetare. Senare på året blir köttet magrare.

Godast blir det efter ett år när det börjats härskna lite 😀

Skickat från min E6653 via Tapatalk


Fnixen

  • Inlägg: 104
    • Öland
SV: Hur saltar man makrill/sill.
« Svar #2 skrivet: 10 jun-16 kl 10:02 »
10-15% salt

Skickat från min E6653 via Tapatalk



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser