Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Pumpasoppa med ingefära, chili och kanel  (läst 1297 gånger)

Gilbert

  • Gäst
Pumpasoppa med ingefära, chili och kanel
« skrivet: 09 nov-15 kl 14:31 »
Pumpasoppa med drag!

Pumpan är en butternut pumpa, inte så vacker utanpå men fullt användbar efter två månader i jordkällaren.

Viktigt är att spara fröer till nästa sässong!

Allt kokas upp och mixas slätt. Man kan använda de grönsaker man har tillgång till.
Chili är sweet lemon torkad från förra året.
Apelsin, citron, äpple, purjo (det gröna) .. Blir mustigt och gott med allt.

Soppan går att frysa in. Ett köttfritt alternativ ...


Gilbert

  • Gäst
SV: Pumpasoppa med ingefära, chili och kanel
« Svar #1 skrivet: 09 nov-15 kl 14:45 »
Klart!!


lichiplommon

  • Inlägg: 542
    • Hälsingland
SV: Pumpasoppa med ingefära, chili och kanel
« Svar #2 skrivet: 09 nov-15 kl 17:33 »
 Mycket gott med pumpasoppa. Förra året gjorde vi en bjudning med pumpasoppa som förrätt, ris med curry-pumpasås som huvudrätt och amerikanska pumpapaj till efterrätt. Mycket uppskattad!

Gilbert

  • Gäst
SV: Pumpasoppa med ingefära, chili och kanel
« Svar #3 skrivet: 09 nov-15 kl 17:51 »
Pumpan är underskattad, rätt sort är riktig matig och god med bra smaksättning.

Det är så lätt att göra pumpasoppa, det kan ta 5-10 minuter.

I vårt fall blev det två förpackningar till frysen, perfekt en svinkall vinterdag.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

770 gäster, 3 användare
xaelanar, Skaren, Okulärbesiktning av Byrålåda

* Forum

* Om tidningen Åter



- Som alltid mycket nöjd. Stycket med "Att ta vara på en gris" var kanon på alla sätt! Gillar nybörjarbreven mycket.
/Marie Mårtensson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser