Ja, men först en god buljong på alla de fina benen! Sen brinner de bättre också, för de torkar lättare om de är kokta. Fett är mångsidigt användbart, så kasta inte det! Ett ensamt skinn kan den som har energi bereda själv.
Och så blodet. Först skjuter du, sen kollar du att ögonreflexen är borta, sen sticker du, gärna precis bakom käkbenet, då kan du undvika båda struparna och få ett renare snitt. Helst ända ut genom skinnet på andra sidan. Om du är riktigt igång, kan du försöka ta vara på blodet; samerna torkar det, men vi i södern brukar vispa det. Näringsrikt och gott, men ett ömtåligt livsmedel!
Rikta bulten mot området "mitt mellan ögon och öron". På får är det ganska långt bak, alltså inte i pannan, där är benet tjockt. Kom ihåg att slaktmasken måste ha kontakt med fårets huvud när du trycker av, och sätt gärna ett pekfinger innanför avtryckaren när du har spänt fjädern. Innan du spänner fjädern kan du lämpligen kolla en eller två gånger att fåret verkligen står still när det känner metallen mot huvudet.
Om du har höns, kan du prova att ge dem innehållet i våmmen, men inte från de andra delarna av matsmältningskanalen.
Vad skulle mer kunna bli över?